Cultura · 16 de Desembre de 2011. 20:09h.

En defensa del CoNCA

El Cercle de Cultura reivindica el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts

En defensa del CoNCA

El president del Cercle de Cultura, Pere Vicens, i el conseller Ferran Mascarell, en una foto d'arxiu

El Cercle de Cultura ha sortit en defensa del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), i ha reclamat "un cop més l'espai de centralitat de la cultura en la societat catalana".

Aquesta entitat ha indicat que ho fa obrint "un debat necessari en el que el CoNCA ocupa un lloc destacat, però on hi ha una reflexió de fons sobre les polítiques culturals al nostre país".

Per aquest motiu ha fet pública la Declaració del Cercle de Cultura respecte del Consell Nacional de Cultura i de les Arts de Catalunya, un document que ha sorgit d'"un debat intern que hi ha hagut a la nostra organització".

Segons aquest document, els signants "som conscients que la cultura ha configurat, en els darrers decennis, un espai social on la intervenció pública ha tingut un pes rellevant".

En aquest sentit, "un alt nivell d'intervenció pública en la cultura, inqüestionable en les societats avançades, genera responsabilitats que no es poden defugir".

I han advertit que "un alt nivell d'intervenció pública genera igualment perills potencials. Un d'ells és la dificultat per mantenir un equilibri estable, entre les tasques que són conceptualment públiques i les capacitats creixents de la iniciativa privada, per dotar-nos d'una estructura cultural sostenible i curosament plural i diversa".

"Un altre perill, que no es pot menystenir, és una possible intromissió de la política partidista en els afers culturals que pogués manllevar la necessària llibertat dels creadors i dels productors culturals", han afegit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Terraxa, Terrassa, 17/12/2011 - 17:07

Doncs acabant amb la seva frase, la millor manera d'evitar intromissions de la política partidista en afers culturals és NO DONAR NI UN DURO DE CALER PÚBLIC a la cultureta. Tots els recursos a educació, museus, biblioteques i prou d'alimentar l'establishment de vividors de la cultureta.