Publicitat
Cultura · 29 d'Octubre de 2010. 17:15h.

En memòria de Nèstor Lujan

Jornades en record del periodista quinze anys després de la seva mort

En memòria de Nèstor Lujan

El periodista mataroní Néstor Luján

Considerat com una de les figures més importants del periodisme català i espanyol de la segona meitat del segle XX, Néstor Luján també va exercir com a escriptor, historiador i gastrònom. Per aquest motiu la Residència d'Investigadors CSIC organitza les jornades "Néstor Luján, 15 anys després" on, segons aquest consorci, han intentat aplegar veus procedents de generacions i àmbits diversos, des de la del professor Anton Maria Espadaler, la de Josep Maria Espinàs, fins la del president Jordi Pujol, per "fixar la figura de Nèstor Luján dins la tradició periodística catalana i espanyola".

De fet, des de la organització de les jornades, troben que Luján "no ocupa el lloc que li correspon" dins del cànon del periodisme contemporani, ja que va ser antifranquista, i la seva activitat li va comportar un procés judicial i una condemna del Tribunal de Orden Público. També va defensar el liberalisme moral i polític "tenyit d'escepticisme, molt poc d'acord amb les modes ideològiques d'aquells anys", manifesta aquest consorci.

A més d'intervencions en solitari, les jornades comptaran amb taules rodones que comptaran amb "la participació de destacats professors universitaris", a més d'altres on s'hi asseuran amics i companys de Luján.

Les jornades tindran lloc a la sala d'actes de la Residència d'Investigadors, a Barcelona, i es perllongaran durant quatre
dimecres del mes de novembre.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Artur, Mataró, 29/10/2010 - 23:32

Ostres, l´Antón Maria Espadaler ! Aquest individu no parlarà del Néstor, ell parlarà només de Laporta, que li pagava els àpats, bé pagavem els socis,, al Drolma de Fermí Puig, que s´ha fet més, més ric amb el mateix Laporta. El gran Néstor es mereix molt més ! ! !

#1 xoqui, Barcelona, 29/10/2010 - 20:48

Quants Nestors Lujans i quants Joseps Pla necessitaríem ara!! Prou de peluts!! El país necssita pura sangs no funcionars subvencionats d'esquerres!!!