Publicitat
Cultura · 16 d'Octubre de 2020. 12:22h.

ERC vincula el flamenc amb el franquisme

Un diputada li retreu a Ciutadans que "d'això no en parlen"

La diputada d’ERC, Jenn Díaz, durant la sessió de control a la CCMA, ha manifestat que “a Catalunya el flamenc va tenir un enemic, i es diu franquisme. I d’això no en parlen. No en parlen i això també és fer política. No fer esment de quin ha estat el problema del flamenc com a expressió de cultura a Catalunya”.

Les paraules de Díaz feien referència a la proposta de resolució sobre la declaració del flamenc com a bé d’interès cultural presentada per Ciutadans. En aquest sentit, Díaz ha anunciat el vot favorable d’ERC, malgrat matisar que és un vot favorable “a la cultura en viu" i no només al flamenc.

Tot i això, ha reiterat que “el franquisme el va utilitzar com un símbol de la identitat espanyola contra la cultura que es feia a Catalunya” i ha retret a Ciutadans que “ometre això del discurs diu molt”.

“Que el flamenc formi part de la cultura catalana no ho diuen vostès, però Franco va simbolitzar el flamenc com una cosa espanyola i penso que vostès [C’s] es volen convertir amb aquestes propostes en enemics del flamenc a Catalunya”, ha manifestat.

Díaz els hi ha retret “utilitzar una expressió cultural per confrontar i per dividir, com si la cultura catalana i el flamenc fossin incompatibles”. “Per què la dança contemporània no? per què fem propostes tan concretes?”, ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#48 pepe, andorra, 18/10/2020 - 11:36

y de verdad le importa a alguien lo q diga esta persona? De verdad q no acabo de entender pq se pone como noticia lo q digan, la noticia no es q un perro muerda a una persona y q una persona de ERC se dedique a decir estas cosas, es lo normal, cuando uno quiere medrar en un lugar separatista, hace estas cosas para ascender. Periodismo donde estas..

#47 Estoy harta, Barcelona, 17/10/2020 - 21:41

La feria de abril catalana siempre ha sido un éxito de público y bien que se dejanban ver por allí los políticos de turno.
Pujoles y compañía.
Cuanto alarde de falsedad y hipocresía.

#44 Eduardo González Palomar, Manlleu, 17/10/2020 - 10:37

Juraría que hay infinitamente más lazos entre independentistas de Cataluña y franquismo (desde pijos trasnochados con extensos roperos atestados de chaquetas hasta vínculos de consanguinidad) que entre flamenco y franquismo: te lo digo, Jenn, sin acritud alguna… al compás de “alegrías”.

#40 Andreu, Sabadell, 16/10/2020 - 21:44

Pues si supiera cuantos flamencos se cargó Franco en la guerra...

#39 Tabarnés puro, Barcino, 16/10/2020 - 21:35

Si hubiesen propuesto proteger las danzas árabes o musulmanas no habría habido ningún problema, ni esta intelectual habría hecho ningún comentario, ni puesto ningún reparo.
Tócate los webs.