Publicitat
Cultura · 21 de Febrer de 2010. 11:23h.

"És més fàcil ser català a Catalunya que fora"

Estopa no composa cançons en català perquè "hauria de traduir"

"És més fàcil ser català a Catalunya que fora"

Estopa

Els germans Muñoz, més coneguts com Estopa, han assegurat que "l'anticatalanisme no existeix de manera generalitzada, gràcies a Déu, però d’haver-n’hi ha", ja que consideren que "és més fàcil ser català a Catalunya que fora".

En una entrevista a El Periódico, proposen que el proper Català de l'Any sigui Andrés Iniesta, nascut a Fuentealbilla (Albacete), perquè "un català és un ciutadà del món. Un català pot ser algú que ha nascut a Catalunya o que visqui a Catalunya i pagui aquí els seus impostos, encara que sigui de Moçambic. Tot el que és excloent em disgusta. És més fàcil ser català a Catalunya que fora. Ens haurien de veure defensant els catalans en altres terres..."

Per últim, tots dos han defensat que es pot ser Català de l'Any cantant en castellà, ja que "tot i que pot ser que algú se senti molest i sabem que s’ha d’anar amb compte amb les sensibilitats de cadascú, tot el que sigui imposar un pensament únic resulta perillós" i afegeixen que "quan ens parlen en català, contestem en català. I quan em pregunten per quin motiu no componem en català, contesto que és perquè hauria de traduir. És clar que ho podríem fer, però aleshores perdríem espontaneïtat".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 STO, Arenys, 22/02/2010 - 18:10

¿Traduir del castellà al català és ser feixista? Collons, quin cervell més atrofiat. S\'ha de ser molt curtet...

#18 ccc, bcn, 22/02/2010 - 15:05

pel q diuen alguns comentaris potser és més difícil ser Català a Catalunya que a fora, al menys si no ets de la opinió de gent com en Trompa de Sabadells.

#17 amoscaciques, girona, 22/02/2010 - 15:02

trucafort(Olot): així doncs...si els espanyols som els colons...tu deus ser un indígena,no?
una mena d´aborigen q van amb "taparrabos", segurament.
Tromppa(Sabadell): un analfabet com tu no pot fer servir paraules q no coneix el significat, CURTET.

#16 trucafort, Olot, 22/02/2010 - 06:52

Aquet parell pertanyen a la cultura espanyola, per aixó fan servi arguments dels colons espanyols.Ells no tenen el català ni com segon idioma, per aixó necesiten traducció.Son tan dolents com la seva música.Independència ara mateix.Visca la terra

#15 Enrique Berenguer, Barcelona, 22/02/2010 - 00:55

Tomppa, ¿si tu no te consideres como un fascista de mierda, quién lo podría?