Publicitat
Cultura · 12 de Febrer de 2010. 15:03h.

Escriptors per la independència

Una vintena d'escriptors catalans han donat suport als referèndums d'autodeterminació

Una vintena d'escriptors catalans han donat suport als referèndums d'autodeterminació, que el proper dia 28 de febrer se celebrarà la tercera tongada en 77 municipis de Catalunya. A l'acte organitzat per la Coordinadora Nacional que promou els referèndums, Miquel de Palol ha expressat que "la gent ha de ser valenta i no tenir por. Nosaltres venim d'una llarga tradició de por que ens ha fet molt mal. És evident que cap poble no ha aconseguit mai res sense valentia i sense jugar-se alguna cosa. Ha arribat el moment de saber el que estem disposats a jugar-nos i portar fins a les últimes consequüències que volem ser un país disn la UE".

En aquest sentit, ha animat als líder polítics que estan a favor de la independència a "donar una imatge el més unitària possible. I han d'anar una mica al tanto amb certes aparicions públiques que donen en moments clau".

Per la seva part, Sam Abrams ha posat l'exemple dels Estats Units, "que no volia ser una colònia i va decidir anar cap a la independència. Des d'aleshores Estats Units és un dels grans països democràtics del món i, em sembla, que a Catalunya li toca fer això".

També han pres la paraula Joaquim Monclús que ha manifestat que "el millor per Catalunya és la independència" i Marc Gafarot, que ha seguit la línia de dels seus companys, ha dit que "l'objectiu és assolir l'estat propi".

Els escriptors que donen suport a les consultes sobiranistes són: Sebastià Alzamora, Enric Vila, Jordi Bilbeny, Salvador Sostres, Bernat Dedéu, Jordi Llavina, Josep Padrals, Joaquim Monclús, Esther Xargui, Jordi Carulla, Carles Achmor, Marc Gafarot, Jordi Cabré, Miquel de Palol, Josep Miquel Servià, Enric Casasses, Josep Mª Terricabras, Víctor Alexandre, Alfred Bosch, Jordi Coca, Julià de Jodar,  Manel Costa Pau, Albert Sánchez Pinyol, Matthew Tree, Sam Abrams i Joan Solà.

Publicitat
Publicitat

87 Comentaris

Publicitat
#87 josep sabater, winnipeg, canadà, 17/02/2010 - 00:20

Com escriptor català en llengua catalana, voldria unir-me als escriptors que es subscriuen a la plataforma per a la independència. Des de l´exili literari on visc voldria tornar un dia a la meva terra ja lliure de tot jou espanyol. O som o no som.

#86 Escritor frustrado, bcn, 16/02/2010 - 13:12

Tengo una novela con parricidio en la que el asesino protagonista se droga mucho, bebe y no es homosexual. Retrata la podredumbre y corrupción de la sociedd catalana. No entiendo por qué no me la publica nadie

#85 Xavier Sunyer, bcn, 16/02/2010 - 13:10

ah, Lewis Carroll, qué gran tipo... hoy no estaría bien visto por aquello de las niñitas a las que hacía fotos en bolas, claro... me pregunto cuáles serán los vicios inconfesables de esta pandilla basura literaria: pederastia? bondage? drogas y alcohol?

#84 Xavier Sunyer, bcn, 16/02/2010 - 13:02

a mí el pasaje del Quijote que más me gusta es cuando se dirigen a BCN y conocen que llegan, amigo Sancho, por la cantidad de ahorcados que cuelgan de los árboles por ladrones, bandidos y corruptos. Es como si lo estuviera viendo.

#83 Xavier Sunyer, bcn, 16/02/2010 - 12:59

yo les diría a esta pandilla mindunguis que primero escriban obra inmortal como Melville o Molière, o de importancia como Vargas Llosa o Hemingway o Márquez, y luego vuelvan y me den las lecciones que quieran, hasta de cocina. Hata entonces, pues no