Publicitat
Cultura · 16 de Gener de 2013. 17:23h.

Espriu, l'oblidat

La Generalitat dedicarà l'any 2013 a acostar l'obra del poeta a la ciutadania

Espriu, l'oblidat

El conseller Ferran Mascarell, a la presentació de l'Any Espriu

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el comissari de l’Any Espriu, Xavier Bru de Sala, i el director artístic de l’acte d’obertura de l’Any Espriu, Xavier Albertí, han presentat el programa de les activitats previstes al llarg del 2013 per a la commemoració del centenari del naixement de l’escriptor Salvador Espriu, un dels grans oblidats de la literatura catalana.

Al llarg d’aquests dotze mesos, el Departament de Cultura de la Generalitat, diversos municipis catalans i institucions d’arreu del país duran a terme iniciatives en diferents poblacions pràcticament cada dia de l’any. Entre els actes previstos, la commemoració inclou exposicions, publicacions d’obres, espectacles musicals i teatrals, produccions audiovisuals i simposis sobre la vida i l’obra de l’autor.

L’obertura institucional de l’Any Espriu tindrà lloc el proper 23 de gener amb un acte al Palau de la Música Catalana, dirigit per Xavier Albertí, i en el qual es repassarà l’obra i la vida de l’escriptor. Totes les activitats que es duran a terme es podran consultar al web, que estarà disponible a partir del 20 de gener.

Mascarell ha afirmat que “les reflexions i mirades d’Espriu sobre el nostre país, fins i tot fora del seu propi temps, tenen una actualitat absoluta”. El conseller n’ha destacat “la fidelitat a la llibertat, a la llengua, a la lucidesa arriscada i a l’ètica vital” i “la voluntat de modernitat cultural, el desig de no caure mai en cap nostàlgia inútil o cap xovinisme sobre la pròpia realitat”, tot això combinat amb la “plenitud estilística”.

El comissari de l’esdeveniment, Xavier Bru de Sala, ha assenyalat que “a més de tenir un caràcter cultural i literari, l’Any Espriu té també un caràcter cívic i participatiu”. Ha afegit que “Espriu no va poder tenir amplitud de diàleg amb els seus conciutadans en vida perquè les circumstàncies no ho permetien i ara l’objectiu de l’Any Espriu és que el diàleg d’Espriu amb els catalans arribi als ciutadans actuals”.

Per la seva part, Sebastià Bonet, nebot d'Espriu, ha destacat que “des de la família ens sentim molt honorats, agraïts, il·lusionats i, fins i tot, una mica aclaparats per l’organització de l’Any Espriu”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat