Publicitat
Cultura · 30 de Juliol de 2017. 11:19h.

Estopa compara el procés amb "el dia de la marmota"

"La gent ja s'ha cansat una mica del ‘temita’”

Estopa compara el procés amb "el dia de la marmota"

Estopa, en una entrevista a El Periódico, consideren que "el tema de la votació és delicat, perquè no serà una votació, votació, amb totes les garanties d'un referèndum. Ens hem d'apropar més encara a la data per decidir".

"Hem dit que no hi ha res més democràtic que celebrar un referèndum, però afegint després que si hi hagués un el nostre vot seria no. No ens agradaria, no veiem que sigui la solució als problemes", indiquen.

"Que es pugui votar com el contrari a una dictadura, si. Votar és la democràcia. Però caldria votar per tots els temes: l'educació, la sanitat ... Hi ha d'haver referèndums per això. El problema ara és que el Govern espanyol i el Govern català no es parlen: falta diàleg, que facin unes cerveses, perquè parlant la gent s'entén", apunten.

"La gent té una idea equivocada dels catalans: creuen que el castellà està perseguit, i de vegades ens diuen 'és que sou catalans', com dient 'que la cagueu’. I això ho hem d'explicar una miqueta", relaten.

"Catalunya és una terra que va acollir i acull gent de tot el món, i no hauria d'existir aquesta fòbia, però els independentistes creen nacionalistes i els nacionalistes creen independentistes, i és un peix que es mossega la cua. Ara amb l'1 d'octubre veurem què passa, encara que crec que en realitat la tensió és més política que ciutadana", afegeixen.

"Crec que és més cosa dels polítics i que la gent ja s'ha cansat una mica del ‘temita’, perquè és el dia de la marmota. A mi, arribat un moment, ja tant me fa, que em deixin viure ...", conclouen.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Protágoras, bcn.España, 14/08/2017 - 10:02

La mayoría de españoles no quiere dividir España. Ante esta evidencia los estelados, tramposamente, quiere que el referéndum -sobre la unidad o división de España- se celebre solo en Cataluña. Hurtando al conjunto de los españoles su derecho a la participación democrática.

#12 Mesetario, Meseta, 02/08/2017 - 22:08

Estopa: "La gente tiene una idea equivocada de los catalanes: creen que el castellano está perseguido".

Estos pavos no deben haber visto la pentalingue papeleta del 1-O:
Letras grandes en catalán y en aranés.
Letras pequeñas en rumano, árabe, y en el idioma en el que canta Estopa.

#11 JAVIER, BARNA TOWN, 31/07/2017 - 10:31

estos tíos me caen fatal, son los típicos catalanillos acomplejados que ni saben una papa de catalán, pero que dicen que claro que hay que votar, para que nadie se sienta ofendido.

¿votar para qué? ¿para que me quiten el derecho de ser español? ¿votamos para quitaros toda vuestra pasta y repartirla, por ejemplo?

#9 guillem, bcn, 31/07/2017 - 09:09

El tema cansa i molt. L'Estat hauria de preparar i convocar un referèndum, com a Escòcia o Quebec, encara que dubto que els indepes ho vulguin de veritat doncs saben que ho tenen perdut.

#8 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , PROU JA DE ENGANYAR ALS CATALANS GOVERN CATALÀ NO PODEU AMAGAR LA CORRUPCIÓ AMB EL PROCÉS , 30/07/2017 - 22:25

NO ME AGRADEN ELS ESTOPA ,, Per què no Parlem Ni Canten en Català res , ARA Diuen una GRAN VERITAT CON UNA CASA DE PAGÈS .. LA Gent ELS CATALANS JA ESTEN CANSATS . Porten desde EL 9-N DEL 2014 Fins ara amb el mateix CUANTU DEL REFERÈNDUM .. PROU JA DE MENTIR AL POBLE CATALÀ