Publicitat
Cultura · 3 de Juliol de 2008. 20:09h.

Felicitats, Kafka

Només Jordi Llovet se'n recorda a El País del naixament de l'escriptor

Felicitats, Kafka

Kafka, en una imatge d'arxiu

"Avui fa exactament 125 anys, el 3 de juliol de 1893, que Franz Kafka naixia a la ciutat de Praga", segons recorda aquest dijous el també escriptor i crític literari Jordi Llovet en el seu article habitual al 'Quadern', el suplement literari que edita el diari El País cada dijous. L'autor recorda que "com és sabut, no va arribar als 41 anys de vida" i que, de fet, va morir "d'inanició" arran d'una tuberculosi "que li va afectar la larinx". Llovet, després de descriure el perfil biogràfic del personatge, explica també que un dels seus oncles, Alfred Löwy -que apareix a la 'Carta al pare'- està enterrat en un cementiri de Madrid. Llovet exposa, d'altra banda, alguna anècdota personal com que va fer amistat "amb una parella de vellets amabilíssims al llogarret de Zürau (avui Sirxem)" on Kafka es va retirar uns mesos al costat d'una de les seves germanes i explica finalment que li ha portat flors dos cops a la tomba del cementiri on està enterrat. La segona sense poder passar de la porta perquè era tancada "per obres".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Javier, Soria, 13/07/2008 - 17:29

Pasados los años, de la lectura de muchos libros no queda nada, pero de los de kafka permanece el sabor de la historia

#8 Carles, GIRONA, 04/07/2008 - 08:40

A "provincies" també hi ha vida.... i a la Casa de Cultura de Girona hem celebrat aquesta efemèride amb un complet programa d'activitats....

#7 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 04/07/2008 - 08:35

Pau, home, pau. No em considero gaire tripartidista, però crec que no hi ha res més anticatalà que haver creat una administració catalana seguint el model obsolet de la central, agravant-ho amb nepotisme i amb uns resultats kafkians per als ciutadans.

#6 Gerard, Barna, 04/07/2008 - 02:52

Ha hagut de ser en Llovet. El millor homenatge possible és llegir els seus llibres. Jordi, records d'un ex-alumne teu, no és fàcil oblidar la teva passió, jo diria gairebé follia per la literatura.

#5 Ariel, Barcelona, 04/07/2008 - 02:49

Un escriptor extraordinari, un home excepcional i la prefiguració de la immensa tristesa que aviat havia d'arribar. Gràcies, Franz!