Publicitat
Cultura · 27 de Març de 2013. 12:17h.

Foix o la cultura de l'esforç

"La meva generació va lluitar per arribar on ha arribat"

Foix o la cultura de l'esforç

Lluís Foix, signant un exemplar del seu llibre

El periodista Lluís Foix -Rocafort de Vallbona (Urgell), 1943- explicava ahir durant la presentació de les seves memòries d'infantesa ("La marinada sempre arriba", Columna) que "un dia d'abril del 1948 va veure el seu oncle plorant perquè el fred havia matat les vinyes i això volia dir que no hi hauria ni vi ni raïm".

L'acte, en efecte, es va convertir en un elogi de la cultura de l'esforç perquè "la gent de la meva generació va lluitar per arribar on ha arribat". Però també va recordar dels difícils temps de la postguerra perquè, "no es menjava el que volíem, sinó el que podíem" i "tampoc no hi havia llibertat".

Foix va subratllar, tanmateix, que la vall del Corb és "un territori endreçat" on "l''home ha posat les pedres al seu lloc i les vinyes estan ben arrenglerades". "La pagesia ha tingut un paper molt important en aquest procés", va insistir.

L'acte -amb el poeta i arquitecte Joan Margarit d'amfitrió- va aplegar nombrosos periodistes com Joan Tapia, Santi Nolla, Jaime Arias, Rafael Jorba, Arturo San Agustín, Patrici Tixis, a més de personalitats del món polític i cultural com Miquel Iceta, Juan José López Burniol i Josep Maria Bricall, entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#7 Françesca , Bcn, 06/04/2013 - 16:23

El Sr Foix,un dels tertulians del Cuni tots Espanyolistes ,com el Conde , ell el mes aburrit sembla que faixi la feina per força ,lo de la cultura de l'esforç no deu anar per ell ,crec que ja podria deixar la feina ,ja molts periodistes al'atur i ell ja deu cobrar la pensió de jubilat !!!!!!!

#6 spanish, Madrid, 27/03/2013 - 20:21

si Foix cultura de l´esforç jajjajjjajajjajaa sobretot tu

#5 Felip, barcelona, 27/03/2013 - 18:17

Però aquest home es pensa que és el melic del món ó què?, la cultura de l´esforç, ell?. Quin percentatge d´IRPF hi havia quan tenia 20,30,40 anys? ah! que no hi havia IRPF, ni IVA, ni autònoms, ni cotitzacions... M´agradaria veure´l ara amb 20-30 a veure com es menjava el món.

#5.1 Enric, La Morana, 27/03/2013 - 19:14

#5

Ets un ignorant

#4 Bernat, BCN, 27/03/2013 - 13:55

Gran periodista aquest Foix. Escriu molt bé, parla millor i és sempre entenimentat i assenyat. És dels pocs imparcials que queden, doncs ara hi ha massa periodistes de partit: Maruhenda, Bolaños, Rahola, Sanchis, etc.

#4.1 ton, sallent, 29/03/2013 - 12:34

perdona que et repliqui, peró dir que el sr. Foix és dels pocs imparcials que queden és si més no una broma. Fa uns quants anys quan era tertul-lià a Catalunya Radio, el aleshores conductor del programa Antoni Basas ja li va dir que no es podía ésser a misa i repicant, vol quesdar bé amb tothom i..

#3 Arnau, Terrassa, 27/03/2013 - 13:43

I on ha arribat, aquest Foix? A periodista botiflerot mediocre. Amb ell tot és anestèsia, tranquil·litat i bons aliments. Bla bla bla... però ni suc ni bruc. Exemplar típic que caracteritza el país de merda que tenim.