Publicitat
Cultura · 14 d'Octubre de 2021. 19:42h.

Front comú pel català

El Govern i la industria audiovisual es conjuren per “salvaguardar” la llengua

Front comú pel català

El Govern i les principals entitats que treballen per la llengua i l’audiovisual a Catalunya s’han reunit a Palau amb “l’objectiu de coordinar les diferents accions que s’estan fent en relació a la tramitació de la llei de comunicació audiovisual espanyola i la nova llei catalana de l’audiovisual”.

La voluntat d’aquesta primera trobada ha sigut “fer un front comú per salvaguardar la presència de la llengua catalana al sector”. La reunió ha estat presidida pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i també hi ha participat les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà, i de Cultura, Natàlia Garriga.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha explicat als participants “la importància de les negociacions que el Govern està duent a terme amb el govern espanyol per tal que inclogui les esmenes requerides a la llei de comunicació audiovisual i que han de servir per protegir i defensar el català”.

Vilagrà també ha recordat que l’executiu català està “impulsant la reforma de la llei de comunicació audiovisual catalana (que data del 2005), amb l’objectiu de millorar i modernitzar el sector i també per protegir el català”. “Volem articular un gran consens al voltant de la llengua i el sector audiovisual”, ha afegit.

Per part del Departament de Cultura, la consellera Garriga ha recordat la importància del Pacte Nacional per la Llengua, que el 30 de setembre va votar un 85% del Parlament, “per tal de treballar conjuntament pel present i el futur de la llengua catalana i per la seva presència a l’audiovisual”.

“El futur de la llengua l’hem de treballar entre tots i totes, amb consens, sense crispació”, ha declarat la consellera, que ha recordat al sector audiovisual català que el Govern és conscient de les seves necessitats: “Necessitem muscular la industria audiovisual catalana".

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#15 bejota, bcn, 18/10/2021 - 12:29

TODO EL QUE PUEDE EMPEZANDO POR RAHOLA ,LLEVA ASUS HIJOS A APRENDER IDIOMAS DE LARGO RECORRIDO. HACEIS HOSTIL Y ANTIPATICO AL CATALÁN.LO QUE HAY ES QUE ESTE MUNDO VA POR INGLES,CASTELLANO(ESPAÑOL) Y CATALAN.LO DEMÁS SON GASTOS EN CATALUÑA.

#14 Alejo, BCN, 16/10/2021 - 18:57

Es lo que pasa cuando se forza a a la poblacion a hablar un idioma muerto que no sirve para absolutamente nada mas alla de su pueblo.

#13 Galifardeu, Torelló, 15/10/2021 - 12:32

Cal ser honestos i realistes amb nosaltres mateixos. El català realment no serveix per a rés. Gastar calers amb subvencions per que no desaparegui és com malbaratar perfum en un porc. Jo sóc català de soca-rel, però admento que no és pràctic en un mon globalitzat. Viatges una hora en cotxe i ja ningú el parla. A Cat el 80% del poble parla caste

#12 Marc de Vich, Vich, 15/10/2021 - 11:27

Habéis convertido el catalán, idioma inventado por Pompeyo Fabra, de 17 dialectos, en vuestra consigna y marca, en vuestro único elemento de sustento. Creo que mucha gente lo empieza a ver como causa de confrontación, precisamente por el uso que habéis hecho de él. Mientras que España era ultramar, más españoles que Castilla, como los vascos

#12.1 manel, bcn, 15/10/2021 - 14:17

#12

Marc de Vich, Vich, 15/10/2021 - 11:27

Pots ser de Vic, però del grup dels rucs o ultres o fatxes. Dels revisionistes que han estudiat a la UNi de Can Pixa. Se't veu el llautó a un km. de distancia rei...No sabies que hi ha catalans de soca-rel que no necessàriament son indepes?..

#11 electra, Barcelona, 15/10/2021 - 09:31

Si però amb anglesismes.... això és el que preserven!!!