Publicitat
Cultura · 25 de Febrer de 2009. 20:38h.

Gabancho fa Roca president d'una Catalunya independent

L'última novela de l'escriptora situa la independència al 2010

Gabancho fa Roca president d'una Catalunya independent

Miquel Roca, en una imatge d'arxiu

L'escriptora Patrícia Gabancho acaba de publicar el llibre Crònica de la independència (l'arquer), que relata la crònica dels 30 anys d'una independència de Catalunya fictícia que, segons el llibre, s'assoleix l'any 2010. Gabancho explica al pròleg que "aquest llibre és una ficció periodística" que li van encarregar l'any 2007 per a que fes "balanç de Catalunya trenta anys després de la independència". "Vaig apuntar-hi 2037, per això dels 30 anys, data que he mantingut, tot i que no fa la xifra exacta a partir del moment que es declara la independència en el llibre, que és el 2010. Fet això, vaig imaginar el què i el com, sense abandonar el format periodístic", afegeix.

La trama del llibre gira entorn l'encàrrec que rep el fill de Gabancho, Daniel, que al 2037 és un científic que viu al Canadà i a qui li demanen que faci un informe sobre la independència de Catalunya posant l'accent en tres factors: "el moment de la independència i els conflictes que es generen, la tríada identitat-llengua-multiculturalisme i el balanç de trenta anys de llibertat que estan a punt d'acomplir-se".

L'escriptora deixa clar que el que escriu "és ficció" però que, malgrat això, "la majoria de noms corresponen a persones reals, periodistes, experts o polítics. Cap d'ells no sap que ha estat 'manipulat' en aquest llibre: ni els n'he demanat permís ni els he deixat llegir la part que els implica, altrament potser haurien acabat per reescriure mig llibre". Hi apareixen els noms dels polítics de l'actualitat més, entre d'altres, Miquel Roca Junyent, que és el president de la Generalitat en el moment que s'assoleix la independència i Aberto Ruíz Gallardón, president del Govern espanyol. També es parla de Ciutadans, que, segons el llibre "va ser una cosa efímera i molt minoritària". Els periodistes Salvador Cot, Vicenç Villatoro, Xavier Bosch, Joan Tapia, Jordi Barbeta, Joan Barril o Tian Riba, també són alguns dels protagonistes.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#45 Joan, Baix Llobregat, 27/02/2009 - 11:10

T´equivoques, Kropotkin, perquè jo sé llegir i també escriure; en català, en castellà i una mica en anglès. En què et bases per afirmar que jo no sé llegir? Et creus molt graciós, però el cas és que no tens cap gràcia, noi.

#44 I aquí preocupats per xorrades, Barcelona, 27/02/2009 - 10:33

Que més dona ser independents o no si som una mediocritat absoluta socialista i d'un estat del benestar malaltís i que només creix desproporcionadament. http://www.cotizalia.com/cache/2009/02/27/opinion_29_limites_estado_inopia.html

#43 Fem pena catalans, Barcelona, 27/02/2009 - 10:30

Gabancho i Alexandre són dos de les persones més trasnotxades que conec. Exploten els sentiments i s'en obliden de l'economia real. Molta Catalunya, però com a regió o estat som i serem un desastre socialista. El que importa és produir i prosperar

#42 pep, manresa, 27/02/2009 - 00:03

amoscaciques, proveu-ho espanyols, si teniu collons.

#41 ramonet, bcn, 26/02/2009 - 20:53

ROCA,PRESIDENT. O algú que si assembli ostia.