Publicitat
Cultura · 4 d'Octubre de 2011. 09:17h.

Gala critica el "complex de superioritat" de Catalunya

"Per no molestar, vaig canviar el lloc de naixement de la protagonista de La passió turca"

Gala critica el "complex de superioritat" de Catalunya

Antonio Gala

L'escriptor Antonio Gala, en un article a El Mundo, considera que Catalunya "pateix la convicció de ser tractada per sota del seu mereixement, el que la fa aparèixer amb un complex de superioritat".

"Pensen els catalans que tenen una vida comuna superior a la de la resta, no sempre és veritat. Va tenir una gran època fa temps i va saber distingir ... Els meus Sant Jordi demostren que sóc estimat per la generalitat, no per la Generalitat", escriu .

"M'agrada Barcelona; m'agrada moltíssim la geografia catalana. Per no molestar, vaig canviar el lloc de naixement de la protagonista de La passió turca. Per afecte, no considero superior a Catalunya: perquè detesto aquest complex de ser la maltractada", reconeix.

"En conclusió: Catalunya no li ha posat casa a Espanya. El castellà ha de ser equiparat al català en tot i viceversa. Les picabaralles i els complexos de sublim envejada són el pitjor automaltrato. En tot cas enviarem els nens andalusos allà perquè aprenguin a parlar", conclou.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#27 Gorka , Madrid, 07/10/2011 - 20:14

Completamente de acuerdo con Gala. Ya está bien del victimismo catalán. Catalunya sí, pero menos llorona, por favor.

#26 robertg, bcn, 05/10/2011 - 12:24

Els catalans estem acomplexats, però no pas de superioritat sino d' inferioritat. Per això veiem als espanyols des de la por.
Son molts anys d'esclavatge.
Però no hi ha dubte que com a persones , com professionals, com artites,com esportistes, com cientifics, etc som millors.
Ells son envejosos

#25 pers, tortosa, 05/10/2011 - 10:48

Buen,como sólo ejemplo del deporte.Si somos campeones en fútbol,baloncesto hokey,motos i tantos otros es por la participacion mayoritaria de catalanes.Es difícil substraerse como persona a tan pernicioso complejo

#24 Pere Pau, Barna, 05/10/2011 - 08:38

Un altre desinformat per l'aparell de propaganda militar de l'imperi, llàstima semblava més cultivat aquest senyor.

#23 Frank, Berga, 04/10/2011 - 21:52

Bien dicho Sr Gala y por decir verdades le tacharan de desagradecido.