Publicitat
Cultura · 19 d'Octubre de 2011. 09:47h.

Gerard Quintana: "no sóc cap talibà"

El líder de Sopa de Cabra diu que "no penso imposar que parlin una llengua"

Gerard Quintana: "no sóc cap talibà"

Gerard Quintana, durant el programa El convidat

El líder de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, ha respost a les crítiques de la gent que l'acusa de parlar castellà a casa seva al programa El convidat (TV3) i ha assegurat que "no tinc ganes de justificar la meva vida privada. A casa es parla de tot: podrien sortir parlant castellà, català i anglès. He viscut en cases bilingües".

En declaracions a El món a Rac-1, ha apuntat que "la meva llengua d'expressió i sentiment és el català. No sóc cap talibà. No penso imposar que parlin una llengua. No sóc partidari de respondre opinions adverses, amb gent que no té voluntat de diàleg".

En aques sentit, diu que "és un país més complex del que volem aparentar. És una realitat de la illa d'Eivissa: si per casa parlen 50 persones, potser una parla català. És molt divers. Ho visc amb naturalitat. Espero que els meus fills parlin 4 idiomes".
 
"Si que sento una mica de recança. Si no estem tots junts, farem que la gent es quedi exclosa d'una realitat més complexa del que diuen molts mitjans. Aquí hi ha gent intolerant, com en altres llocs. No he de justificar res", ha dit el líder de Sopa de Cabra.

Per últim, Quintana  ha assenyalat que "vivim una realitat diversa i vull viure amb respecte perquè em respectin. Busquen una mena de puresa que trobaríem a pocs llocs. La meva companya, com el meu pare, els costa parlar català. Les llengües no han de ser cap arma. A vegades utilitzem les coses de manera que ens perjudiquen a tots".

Publicitat
Publicitat

261 Comentaris

Publicitat
#144 Fran, Llinars, 21/10/2011 - 20:31

Gerard Quintana m´ha sopres pel seu sentit comu i raonaments d´allo mes logics. Ja se que aquets raonaments pels pancatalanists els hi sonaran a algebra intergalaxial, pero la gent normal pensem com ell. Queda clar allo d´un pais petit.

#143 Alberto, Badalona, 21/10/2011 - 00:59

Ha este al final le pasará como a aquél que estiraba de la estaca y al final estiró tan fuerte que se llevó miles de viñedos y varias hectáreas de tierra.
Yo no veo mal que hable castellano en casa, pero que los hijos de un indepe, no contesten en catalán cuando les preguntan en catalán es

#142 Ricard, Barcelona, 20/10/2011 - 23:26

Doncs jo diria que sí que imposa una llengua als seus fills: el castellà. És evident. Tothom ho ha pogut comprovar.

#141 Pere Espanyol, Barcelona, 20/10/2011 - 21:57

La lleváis claro, independentistas. Tendréis un Estado Català con todo el mundo hablando en castellano (perdón, español). Ja, Ja, Ja!
Por cierto, ¡Viva España!

#140 pau merch, tortosa, 20/10/2011 - 18:04

Et feclicito fill. Apa truca al de Ciudadanos que et et donaran de berenar....
Mare meva quina "tropa"!!!