Publicitat
Cultura · 27 de Juliol de 2009. 13:43h.

Guardans defensa un català "amb insults i barbarismes"

Rebutja utilitzar el doblatge "com un instrument de normalització lingüística"

Guardans defensa un català "amb insults i barbarismes"

Guardans

El director de l'Institut de la Cinematografia espanyol i exeurodiputat europeu per CiU, Ignasi Guardans, ha estat entrevistat per El Periódico, on ha explicat que "com a director general de cine del Govern d’Espanya, no tinc res a dir sobre el que aprovi Catalunya. El ciutadà Guardans el que sí que pot dir sobre el doblatge és que creu que seria un error que el doblatge al català s’utilitzi com un instrument de normalització lingüística, separat del llenguatge que es parla al carrer, amb els seus barbarismes i insults. Els policies de Nova York, per exemple, no poden parlar com a professors d’Universitat, com ha passat fins ara".

Guardans lamenta d'altra banda que "hi ha un prejudici amb el cine espanyol. Jo ho comparo amb l’actitud dels catalans respecte al seu vi. Pensen que el Rioja és millor i per això no consumeixen vins catalans". En aquest sentit, vol "convèncer la gent que a Espanya hi ha cine molt bo i molt dolent, però que això és un fet que no depèn d’on estigui produïda la pel·lícula"

Sobre les crítiques per les subvencions rebudes, considera que "hi ha una crítica legítima i una altra d’il·legítima, interessada, que procedeix d’aquells que arriben a la ridiculesa de pensar que atacar el cine espanyol és atacar Zapatero. Alguns creadors d’opinió m’ho reconeixen en privat. S’ha de parlar a aquesta gent de l’economia que hi ha darrere. Els llocs de treball del cine em mereixen el mateix respecte que els de la Seat. I exigeixo que se’ls tracti amb el mateix respecte".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Fernandu (així,no?), Girona, 26/08/2009 - 20:09

Sí home sí. En catanyol. I títols en llatí

#10 ARA ERC, Catalunya LLIURE, 28/07/2009 - 12:51

JO en faré un..... GUARDANS SENYOR, DEL GUARDANS. Una mostra mes de la mena de dirigents que hem patit durant anys i sota el mantell de CiU abans i ara sota el PSC. TOTS son simplement uns UNIONISTES amb Espanya.

#9 Fermi Frapat, Hostalets de Pierola, 28/07/2009 - 09:18

Àh però el cinema espanyol té subvencions?Que estrany,. mai no surt cap dels The Coprotkings de per aquí a denuncia6e347r-ho!

#8 Ramon, barcelona, 28/07/2009 - 08:07

Alan yo te doblaría a ti y a las tonterias que escribes cuando entras aquí.

#7 Alan, Barcelona, 28/07/2009 - 06:59

yo crearia el Dpto de Politicas de Doblaje dirigido por joel juan y asi todos lo que hablan castellano en cataluña tendrian un doblaje permanente en catalá. Tambien doblaria los chistes de chiquito de la calzada y torrente al catalá academico.