Publicitat
Cultura · 29 de Juny de 2015. 19:21h.

Guerra d’escriptors

Intercanvi de retrets entre Màrius Serra i Ferran Toutain arran del procés

Guerra d’escriptors

Imatge d'una de les piulades de Serra

Els escriptors Màrius Serra i Ferran Toutain s’han fet una sèrie de retrets per la independència, arran que el primer fes uns comentaris a twitter acusant el segon de “victimisme antinacionalista”.

Tot va començar quan dimarts passat Serra es va asseure en una terrassa de la Rambla Catalunya, en la qual hi era també Toutain amb una coneguda editora. Tot i estar en una altra taula va escoltar la conversa i va publicar algunes frases al seu compte personal de twitter.

“A la taula del costat el Ferran Toutain fa una sessió de victimisme antinacionalista”, va comentar abans de dir que “crec que m'aixeco i me'n vaig, que encara prendrem mal”. Aquestes piulades van provocar la reacció dels usuaris de la xarxa social -alguns les aplaudien i altres acusaven l’escriptor d’actuar com un “espia”- i fins i tot van ser publicades per alguns mitjans.

Serra, en efecte, va escriure l’endemà un article d’opinió a Núvol, en el que explicava fil per randa el que va passar i deia que “sóc conscient que he comés una atzagaiada”. “La reconec i me’n disculpo amb el senyor Ferran Toutain”, afegia.

Però també deia que “no em sembla gens proporcional la reacció. Comparteixo el seu pensament quan diu ‘Se puede trabajar con gente de distintos puntos de vista siempre que uno no se sienta acorralado’” i explicava que, entre d’altres coses, Toutain havia manifestat en aquella terrassa que “ha tallat de soca-rel” amb un amic poeta perquè “diu que s’ha tornat independentista”.

“Quan als anys vuitanta cursava Filologia Anglesa a la universitat, els que defensàvem la independència érem una minoria molt menys nombrosa dels que avui defensen la permanència a Espanya. Mai no se’m va acudir fer-me la víctima. Això ja ho feia Jordi Pujol, el McGuffin del catalanisme, que va fer del victimisme un estat vital. Avui, el victimisme ha canviat de bàndol”, escrivia Serra.

Dies després Toutain publicava la seva rèplica al diari El País i considerava que el fet que estiguessin parlant d’una conversa privada seva era fruit de la “paranoia” de part de la societat catalana. A més, qualificava de “mesquí” que Serra ho hagués fet públic al twitter. “L'acte mesquí de l'enigmista no passaria de ser un delicte de pa sucat amb oli, perquè d'això es tracta, d'un delicte, i no descarto la possibilitat d'emprendre accions legals”, afirmava.

“Que aquestes frases, que no tenen res de particular, siguin llegides com una ostentació de victimisme antinacionalista i una ofensa als catalans per a escàndol de la tropa secessionista, demostra a quins abismes de paranoia, estupidesa i autoritarisme s'ha vist conduïda aquesta societat els últims anys. Màrius Serra ha estat sens dubte un dels molts pastors que ha tingut el ramat”, argumentava.

“Ignacio Vidal-Folch deia que el que s'havia de fer amb Catalunya era enviar-hi trens carregats de psiquiatres. No li faltava raó, però si ningú no adquireix la força necessària per posar fi a la bogeria que s'ha apoderat d'aquesta societat, aquests psiquiatres podrien acabar reclosos en manicomis, com acabarem tots els catalans desafectes al règim i puntualment espiats pel seu servei d'intel·ligència”, explicava Toutain.

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#30 Carlos Gomez, Bcn, 30/06/2015 - 18:36

La de miseria que hi ha darrere de tanta bandera.

#29 BEJOTA, BCN, 30/06/2015 - 15:38

La frase
"Ustedes elijan: si purgar a los confederales democristianos le permitirá [a Mas] competir mejor con Esquerra para la primogenitura de la catástrofe, o le conducirá directamente a ella"

Xavier Vidal-Folch

#28 Ai que prendrem mal, Sabadell, 30/06/2015 - 13:12

Atzagaia... què? Això deu ser delicte no?

#27 Carlos Gomez, Bcn, 30/06/2015 - 13:03

Tants anys fent pais te aqueste coses.
La disidencia ni es tan poca com diuen, ni tant submisa.
El rururun camarades, el runrun se els andura per devant.
Aquesta monumental estafa ja s´ha acabat per tots i per tot.
Per tot.

#27.1 Xipolleig, Barcelona, 30/06/2015 - 22:25

Què dius ara !!, s'acaba Espanya ?
Avui ja ho deia la BBC, Espanya és l'estat del món amb el major nombre de " defaults ".

#26 Raskolnikov, Polonia, 30/06/2015 - 12:02

Doncs si. l'ultim parraf demostra que el Marius Serra tenia rao: victimisme antinacionalista, jo afegiria que flagrant. Molt lleig lo de Marius Serra amb el seu Twitter, pero es que lo d'aquest Tountaina es de jutjat de guardia: "si els catalans no pensen com jo, hauran d'anar tots al psiquiatra!.Ja