Publicitat
Cultura · 30 de Març de 2022. 18:54h.

"Han convertit el Museu d'Història en un instrument de propaganda"

El diputat Nacho Martín Blanco critica que sigui un "receptacle de la iconografia nacionalista"

"Han convertit el Museu d'Història en un instrument de propaganda"

El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha denunciat que el Museu d'Història de Catalunya (MHC) s'hagi convertit "en un instrument de propaganda pel moviment nacionalista de Catalunya" i ha criticat a la comissió de Cultura que no sigui un museu "rigorós i respectuós amb la realitat" sinó un "receptacle de la iconografia nacionalista i de la mitologia del nacionalisme català".

Martín Blanco ha recordat que el museu alberga la ploma amb la qual l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, va signar la convocatòria il·legal del 9N, o la pancarta penjada a la façana de la Generalitat amb la qual l'expresident, Quim Torra, va reclamar la llibertat dels polítics presos.

El portaveu taronja ha qüestionat que el MHC es pagui "amb els diners de tots els catalans". "Seria legítim si ho fes una associació privada" ha dit, "però no des de les institucions públiques" i ha afegit que "és més propi de règims totalitaris el fer oficial una visió determinada de la història".

Finalment, ha demanat que el Parlament condemni "qualsevol tipus de falsificació, manipulació o tergiversació històriques realitzades per moviments reaccionaris i totalitaris". La proposta de Cs, tombada pels partits independentistes, també sol·licitava "defensar l'accés a la cultura en llibertat" i que es modifiqui "la manera de designació del director o directora del MHC, transformant-lo en un concurs de mèrits obert".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#12 Onofre de Dip, Barcelona, 31/03/2022 - 16:22

Bueno, no hay de qué asombrarse. Ese fue su propósito original y eso es lo que ha venido siendo a lo largo de los años. De modo que no entiendo a qué viene la indignación del señor Martín Blanco. Claro que igual lo que ocurre es que es demasiado joven. Y ya se sabe que los jóvenes tienden al adanismo.

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 31/03/2022 - 14:34

Aolo les falta nombrar como director del "Museu d'Historia" al grandisimo Cucurull, asi ya tendran el circo completo.

#10 Barcelonés, Barcelona no es Cataluña, 31/03/2022 - 14:20

son la némesis del Rey Midas, todo lo que tocan lo convierten en mierda

#9 Joan, BCN, 31/03/2022 - 12:15

Tenint això, per què collons volem l'Hermitage? Perquè de tant en tant ens portin una merda del Van Gogh quan aqui tenim el gran Tàpies? Ah! I el Charlie Rivel i el Quim Torra. El primer era honest.

#8 La Història els fa nosa, Girona, 31/03/2022 - 10:01

Recentment hi ha una forta pressió (no presiò com solen dir els indepes) per anorrear la Història del coneixement de la gent. Hi ha certs capítols que no agraden a l'esquerra i a l'independentisme actual Diuen que som "carolingis" que varen estar aqui quatre dies mal comptats, que no tenim a veure amb els visigots, i aixì som menys espanyols. e