Publicitat
Cultura · 21 de Setembre de 2010. 09:13h.

Hereu es compromet a fer del Paral·lel "una artèria magnífica"

El món de l'espectacle i la cultura s'aplega en la inauguració d'Arteria Paral·lel

Hereu es compromet a fer del Paral·lel "una artèria magnífica"

Hereu, durant l'acte

Aquesta nit el teatre Arteria Paral·lel, que "vol contribuir a la recuperació del Paral·lel com a via cultural i teatral de Barcelona", ha obert les portes oficialment amb una revetlla al mateix edifici i l'estrena del nou muntatge Nit de Sant Joan, de la companyia Dagoll Dagom.

L'acte, presidit per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president del Consell de Direcció de la SGAE, Eduardo Bautista, acompanyats pel director de la SGAE a la Zona Mediterrània Ramon Muntaner, ha comptat amb l'assistència de personalitats del món de la política com ara Mar Serna, Lluís Noguera, Francesc Guardans, Ricard Gomà, Xavier Trias, Jordi Portabella, Ramon García Bragado, Jaume Ciurana, Caterina Mieras, Jordi Martí, Antoni Lladó, Carles Martí, Joan Puigcercós i Ferran Mascarell, entre d'altres.

Del món social i cultural a la inauguració hi ha assistit Joan Manuel Serrat, Joan Guinjoan, Jaime Salom, Rosa Novell, Vicenç Altaió, Xavier Grasset, Núria Feliu, Pep Sais, Josep Maria Benet i Jornet, Ventura Pons, Caco Senante, Imma Serrano, Joan Lluís Bozzo, Pep Cruz, Judit Mascó, Lloll Bertran, Mònica Terribas, Albert Guinovart, Rosa Regàs, Marina Rossell, Joan Vives, Mingo Ràfols, Àngel Llàcer, Joan Isaac, Lluís Permanyer, Xavier Albertí, Xavier Bru de Sala, Rosa Vergés, Maria Rovira, els membres del grup Manel, Victòria Pagès, Lita Claver "La Maña", Merche Mar, Joan Gràcia (Tricicle), Joaquim Oristrell, entre molts d'altres.

Els parlaments institucionals s'han iniciat amb unes paraules de Ramon Muntaner, director de la SGAE a la Zona Mediterrània, el qual ha recordat "la memòria d'unes parets que han acumulat talent i emocions i que volen configurar un llarg i intens recorregut on tothom hi ha de tenir cabuda". Per la seva part, Eduardo Bautista, president del Consell de Direcció de la SGAE, ha iniciat la intervenció amb un record per la pèrdua de José Antonio Labordeta que ha generat una àmplia ovació del públic.

Segons Bautista "públics i artistes s'han de trobar en les millors condicions de tecnologia, innovació i excel·lència a Arteria Paral·lel, indret que representa el compromís de la Societat General d'Autors i Editors de construir un món millor on la cultura i les arts ajudin a fomentar la cohesió social des del respecte als creadors, a la propietat intel·lectual i als drets de tots».

Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, ha estat l'encarregat de cloure els parlaments evocant, en primer lloc, "la nit d'alegria que representa la Nit de Sant Joan" i ha agraït "públicament a la SGAE el fet d'oferir a la ciutat una gran nit del teatre tot recuperant un espai emblemàtic del teatre català: un lloc per a la creativitat, la creació, la llibertat i un projecte de futur". "Farem del Paral·lel una artèria magnífica de Barcelona", ha acabat afirmant.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Fran, Llinars, 23/09/2010 - 02:33

Hereu,si vols arteries magnifiques passat pel Born i veures la degradacio,bruticia i moros robant impunement.Aquesta es la bcn real i no l´artificial destinat a enganyar el turisme.Plega ja pages.

#4 David, Cornellà, 21/09/2010 - 17:50

Ai ai ai ai ai ai ai ai que l'Hereu Escampa diu que vol fer obres!

#3 ferran, catalunya, 21/09/2010 - 14:23

No li foteu cas, aquest reietó és un gestor del brut parc temàtic en que s'ha convertit la ciutat i esta al servei del totxo, fastigós turisme de masses i traficants d'il·legals. Us portara tota la púrria low-cost per cagar, pixar i follar per els carrers pròxims al paral·lel.

#2 Joan T., Barcelona, 21/09/2010 - 12:12

El següent espectacle (i de moment lùnic)programat al teatre de la SGAE és "Pimpinela Grandes Exitos"....

#1 JM, bcn, 21/09/2010 - 09:57

Teddy Bautista junto a Hereu... Mmmm, claro.