Publicitat
Cultura · 16 de Juny de 2011. 12:37h.

Hessel condemna la violència

L'autor d''Indigneu-vos!' veu "intolerable qualsevol intent de paralització de les institucions democràtiques"

Hessel condemna la violència

Stéphane Hessel

Stéphane Hessel, l'autor de Indigneu-vos!- el best seller que ha donat nom al moviment també conegut per 15-M- ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació, a través de l'editorial Destino, en què condemna la violència que es va poder veure en els successos ens el Parlament de Catalunya.

Hessel es mostra contrari a "qualsevol agressió, coacció, insult o actitud violenta emprada per grups minoritaris, aprofitant la legítima i pacífica onada d'indignació que ha recorregut les ciutats espanyoles des del passat 15 de maig".

A mes, reitera que des del primer moment ha deixat constància del seu suport als milers i milers de ciutadans espanyols que, "sempre de manera pacífica, han manifestat la seva indignació davant d'una economia deshumanitzada i davant els dèficits democràtics de les nostres societats", sosté.

Hessel elogia aquests ciutadans, que "han passat de la indiferència al compromís pels valors profunds de la democràcia, sempre a través de vies pacífiques".

Sobre aquesta base, el nonagenari autor considera "intolerable qualsevol intent de paralització de les institucions de representació democràtica, així com la coacció de tot tipus exercida contra els representants de la voluntat popular". Segons la seva opinió, aquesta violència "no té a veure amb la resistència pacífica ni amb la legítima dissidència democràtica".

Demana que s'impedeixi que alguns grups, des de dins o des de fora del moviment dels indignats, intentin aprofitar aquests fets per enterbolir la bona fi i les actituds majoritàries dels ciutadans que s'han mobilitzat pacíficament durant les últimes setmanes en gairebé un centenar de poblacions espanyoles.

"Sempre m'he manifestat a favor de l'aprofundiment de la democràcia, de la llibertat d'expressió i del respecte pels altres com a úniques vies per al progrés de les nostres societats", ha dit.

Finalment, afegeix: "Desitjo que els indignats espanyols sàpiguen trobar, amb la mateixa actitud pacífica i dialogant amb que van irrompre en l'escena pública fa unes setmanes, el seu camí per seguir expressant aquest compromís cap al futur".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ramon, Barcelona (Barcelonès), 17/06/2011 - 01:43

No ho veia igual quan els indignats van boicotejar les eleccions municipals. Llavors fins i tot va demanar que sorgís un líder.

#1 ramon, barcelona-c, 17/06/2011 - 00:11

Vaig ser un dels papanates que va comprar el pamflet del sr Hessel prologat per el sr Sampedro . Quina tontería buida de contingut .