Publicitat
Cultura · 13 de Maig de 2022. 20:46h.

“Hi ha hagut una espiral del silenci amb el procés”

Valentí Puig, escriptor: “han enganyat molt”

“Hi ha hagut una espiral del silenci amb el procés”

L'escriptor Valentí Puig, en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius, considera que “hi ha hagut una espiral del silenci amb el procés, que ha tingut dos efectes: reduir-te al silenci, que callis per evitar el problema. I un altre, el més terrible en cas d'un intel·lectual, arribar a canviar les opinions que expressa. El silenci és dolent per a la societat però el camaleó encara és pitjor”.

Valentí Puig constata que molts periodistes es van apuntar a l'independentisme però que “alguns estan frenant perquè veuen perillar el seu estatus”.També assenyala que “els símbols del procés estan desapareixent dels pobles, hi ha molta fatiga”. “Han enganyat molt, hi ha gent que se sent enganyada, gent que se sent estafada i gent que no ha estat tinguda en compte”.

"Puigdemont en altres temps no l'agafaven ni de pastor d'ovelles, és un ésser rupestre", ha indicat. També apunta que “sembla que Waterloo ho paguen empresaris però el finançament s'està restringint”.

D'altra banda, recorda que “van vendre que la independència seria un paradís”. "Un dels enganys més grans de l'independentisme va ser insistir que Alemanya no deixaria que Catalunya es quedés fora de la UE”, sosté. "Ja està bé d'aquests coquetejos grotescos de l'independentisme amb la Xina, amb Putin”, afegeix.

“Hi ha hagut un xoc de la Catalunya nacionalista contra el sentit de la raó. El procés ha estat una aturada sumada a una incompetència intel·lectual notable ia un desconeixement del que és un Estat”, considera.

Igualment afirma que ERC és “un partit nefast per a la història de Catalunya, però ara va amb compte perquè ningú no vol anar a la presó”. Finalment, sosté que “hi ha molts més pares en contra de la immersió lingüística del que sembla”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Arnat, Barcelona, 14/05/2022 - 18:04

En Puig te tota la raó en qualifar d'engany que la banda de farsants va utilitzar, a consciencia, amb la unica finalitat de segrestar la caixa de l'erari public i col.locar amics, familiars i arribistes amb salaris d'escandol i prebendes indecents. No hi havia cap mes finalitat, pero sabien que a través de l'argument sentimental tindrien els vots.

#9 lliuredenacionalisme, barcelona, 14/05/2022 - 15:59

Gràcies Valentí per les seves sàvies paraules. Esperaré amb delit les següents entregues. Dona gust escoltar una persona il·lustrada i amb criteri, acostumats com som a Catalunya a tant d'il·letrat que ens envolta. Especialment a la classe política i suposadament intel·lectual

#8 Barcelonés , Barcelona no es Cataluña , 14/05/2022 - 10:09

Cierto que ERC ha sido nefasta para los catalanes, y CiU y CUP y Junts y ...

También cierto que la burguesía parasitaria ha sido la mano que mueve los cables sin que le salpique la mierda

Pero no menos cierto los cientos de miles de personas fanáticas y de mentalidad totalitaria que siguen creyéndose por encima de los demás

#7 Ateo, Tarragona (Tabarnia), 14/05/2022 - 10:03

Con la guerra Putin está consiguiento que europa se una como nunca. Los indepes con su egoísmo y sus mentiras han conseguido dividir a los catalanes como nunca. Ya no somos admirados ni en España ni en europa.

#6 Barcelonés , Barcelona no es Cataluña , 14/05/2022 - 10:02

La ley del silencio u omertá? es el código de honor siciliano que prohíbe informar sobre las actividades delictivas consideradas asuntos que incumben a las personas implicadas

¿Os suena a los del 3%?

#6.1 Alien, Saturno, 14/05/2022 - 11:43

Toda la prensa y los medios de Cataluña están comprados. Los informadores independientes solo pueden contarse con los dedos de media mano. En mi opinión, la mayoría de periodistas son una vergüenza para una profesión totalmente desprestigiada que considero que ya hace tiempo cayó en lo más bajo y no puede ya tocar más fondo.