Publicitat
Cultura · 24 de Març de 2015. 08:23h.

Homenatge a Lara a Palau

Mas recorda que va crear “un imperi editorial i de comunicació de primeríssim nivell”

Homenatge a Lara a Palau

Creuheras, Mas i Bosch, amb el guardó

El president de la Generalitat, Artur Mas, durant l’acte de lliurament del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2015, ha tingut un record especial per José Manuel Lara, recentment traspassat, i ha fet notar que aquesta es la primera edició del premi Ramon Llull sense ell.

Artur Mas ha subratllat la seva “capacitat d’arriscar i d’endegar projectes de tota mena” i la seva contribució a “crear un imperi editorial i de comunicació de primeríssim nivell”. Per aquest motiu, ha volgut expressar públicament el seu agraïment “per tot el que va fer durant tants anys i per haver-nos ajudat a situar una empresa de casa nostra amb forta projecció internacional”.
 
Artur Mas també ha celebrat el fet que Planeta hagués tingut fa 35 anys la iniciativa de crear el Premi Ramon Llull “per homenatjar no només la llengua, la cultura i la literatura catalanes, sinó també la manera de fer i de ser dels catalans”. El premi, creat el 1981 i dotat amb 60.000 euros, enguany ha estat concedit a l’escriptor i periodista Xavier Bosch per la novel·la Algú com tu.
 
Mas ha afirmat que “la nació catalana té les seves arrels en els llibres i la cultura”. El cap del Govern ha citat l’autor francès Jules Romains, que deia que “la majoria de les nacions del món s’han creat per l’espasa” i ha afegit “però la nació catalana, a diferència de moltes altres, s’ha creat pels llibres”.

Artur Mas ha fet notar que un país creat pels llibres “és un país que ha de tenir una actitud singular i una personalitat molt definida”, centrada en una manera de fer“pacífica, amb voluntat de diàleg i afany per la negociació i el pacte”. L’acte ha comptat amb l’assistència del president del Grup Planeta, Josep Creuheras; dels consellers de la Presidència, Francesc Homs, i  de Cultura, Ferran Mascarell, i de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias.
 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jan Delclaux, Sitges, 24/03/2015 - 16:45

Te has olvidado decir q Cataluña es la comunidad autónoma de los 'editoriales conjuntos', dime de q presumes y te diré como eres...

#3 Neferu, Barcelona, 24/03/2015 - 10:24

Al President se le ha olvidado decir que Lara No era independentista y que acertadamente no tenía muy buena opinión de él.Espero que su hijo siga en la misma línea de coherencia mental, reflexiva y abierta al mundo.

#2 Dionís, Caldes de M., 24/03/2015 - 10:01

Caram,
En Mas s'avança per la dreta a tots els defensors d'aquell" español de probada rectirud patriótica"

#1 Carlos Gomez, Bcn, 24/03/2015 - 09:07

Curioso.
Lara lo consideraba un ser gris, obtuso, delirante, incompetente, vanidoso y egolatra y el lo sabe.
Y ahora aparece glosando la grandeza de una persona y a su obra empresarial y a la que temia mas que a un test de inteligencia.
I aquest es el de Itaca.