Publicitat
Cultura · 21 de Setembre de 2010. 12:05h.

Homenatge a Pompeu Fabra

Badalona ret homenatge al filòleg

Homenatge a Pompeu Fabra

L’exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom'

Badalona, la Capital de la Cultura Catalana 2010 i ciutat on va viure Pompeu Fabra durant 25 anys, ret homenatge al filòleg amb l’exposició 'Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom', que es va inaugurar amb la presència de l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural, Mateu Chalmeta, i la comissària de l’exposició, Ester Franquesa.

A més de l’exposició, l’homenatge tindrà també un seguit d’activitats complementàries que inclou, entre d’altres, visites guiades a la pròpia exposició, una xerrada sobre Pompeu Fabra a càrrec de Màrius Serra, itineraris Pompeu Fabra per Badalona, a càrrec de Joan Soler Amigó i Coloma Lleal, i el descobriment d’una placa commemorativa a una de les cases on va viure Fabra durant la seva llarga estada a Badalona.
 
Fabra va escriure la part més important de la seva obra, com ara la Gramàtica Catalana, les normes ortogràfiques o el Diccionari general de la llengua catalana durant els anys que va viure a Badalona, ciutat que el va nomenar fill adoptiu.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Fran, Llinars, 23/09/2010 - 16:19

X una banda esta be q dotes d´un ordre a la llengua, pero x altra va matar-la tallant-li moltes coses x considerar q eran d poble.Es 1 pena tenir q sentir paraules boniques catalanes nomes parlades a contrades aillades o escoltar dir q Vich acaba amb H xq ho va possar Franco.

#6 Lluís, Girona, 22/09/2010 - 09:56

Si el país tingués avui dia gent com Pompeu Fabra no ens veuríem en la penosa situació en la que nacionalment ens trobem.

#5 Pere, Igualada, 21/09/2010 - 20:19

A part de rodar l'exposició pel país, el país podria anar a veure-la en el seu hàbitat natural, que és Badalona. Així, de passada, la resta de catalans coneixeria que la tercera ciutat de Catalunya per població és més del que, lamentablement, surt a la TV.

#4 Pep, Terrassa, 21/09/2010 - 18:28

Aquesta exposició s'hauria de veure arreu del país. Pompeu Fabra va ser un dels grans catalans del segle XX.

#3 JNN, BCN, 21/09/2010 - 17:07

Fantàstic! Fabra=home d'una alçada moral i intel·lectual fora de mida. Josep Pla va escriure que ningú, en la Catalunya contemporània, se li podia comparar. I segurament, en això, tenia raó (llegiu l'homenot que li va dedicar -esplèndid!)