Publicitat
Cultura · 20 de Desembre de 2011. 18:51h.

Homenatge a Ramoneda

Mascarell, Tresserras i Rigol, en el comiat al director del CCCB

Homenatge a Ramoneda

Ramoneda, al mig, en un moment de l'homenatge

Personalitats del món de la Cultura i de la política han estat presents al comiat de Josep Ramoneda com a director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que deixarà el càrrec el dia 31 de desembre, quan sigui substituït per Marçal Sintes. Ramoneda feia 17 anys que estava al capdavant d'aquesta institució.

Entre els presents no hi ha faltat l'actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l'exconseller Joan Rigol, també de Convergència i Unió (CiU), el partit que governa a la Diputació de Barcelona -amb el suport del PPC- i que ha promogut el canvi de director al CCCB. Tampoc hi ha faltat l'anterior conseller del ram, el republicà Joan Manuel Tresserras.

A l'acte, on el filòsof s'ha emocionat durant la lectura d'un text per part de l'actriu Anna Lizaran, hi eren els expresidents de la Diputació, Antoni Fogué i Manel Royes.

A aquest "funeral de cos present", com ha fet broma Ramoneda, hi han volgut ser-hi l'exacalde de Barcelona, Jordi Hereu; l'exdelegat de Cultura, Jordi Martí; el líder de l'oposició al Parlament, el socialista Joaquim Nadal; l'exconseller d'Economia, Antoni Castells; els editors Jorge Herralde i Jaume Vallcorba; l'arquitecte Oriol Bohigas; Xavier Rubert de Ventós o Josep Maria Castellet.

Ramoneda ha indicat que  "les polítiques culturals en general i les conservadores, en particular, tendeixen a prioritzar el patrimoni sense cuidar la creació i el pensament". I ha alertat que la "millor manera de matar el CCCB seria amputar una de les seves potes", en considerar irrenunciable el seu caràcter multidisciplinari.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Mercè, Lleida, 22/12/2011 - 06:49

A l'hora de repartir càrrecs (alts, mitjans i petits) la principal i única consigna imprescindible de CIU és el servilisme. Han tornat els inventors de "la menjadora".

#4 patrick, barcelona, 20/12/2011 - 20:55

quin perill. Entre el nou director del CCB i el nou director del Memorial Democràtic, quina por!.
Quins perfils. Han estat nomenats per descafeinar les institucions.

#3 eliseu, balaguer, 20/12/2011 - 19:16

aquest xicot, en Sintes, fot més por que una pedregada. El cccb té tota la pinta d'acabar convertit en un casal de barri, seria una llàstima.
Els nacionalistes en comptes de, a la independència, ens duran a allò que a madrit en diuen "aldeanismo". I cal dir que progressen adequadament

#2 Elvira Canter, Barcelona, 20/12/2011 - 19:11

El paternalisme d'esquerres (igual que l'autosuficiència de dretes) és tan superb que sempre considera que sense la seva llum, cap projecte positiu és possible. Gràcies Ramoneda pels encerts. Llàstima d'altres decisions molt discutibles. Ja començava a ser hora que un altre assumís el repte.

#1 Almogàver , La Sagrera , 20/12/2011 - 19:05

Autenticament s'ha de dir que era un funeral. Ara si que patirem!

#1.1 Martinet, Dresden, 20/12/2011 - 21:27

Si Roger de Flor alcés el cap, et fotia una cleca que et mancaria cel per donar voltes.

L'únic funeral que se celebra és els dels col·laboracionistes, i amb un any de retard, però entenc que estiguis amoïnat si vivies de la rifeta tripartita.

#1.2 Almogàver , La Sagrera , 22/12/2011 - 08:46

Pare, perdona als convergents perque no és que no saben el que fan, sinó perquè són uns prepotents.