Publicitat
Cultura · 7 de Gener de 2019. 10:34h.

Homenatge als presos en el Premi Josep Pla

Manuel Valls sent "tristesa, ràbia i vergonya" pel discurs de Marc Artigau

El dramaturg i escriptor Marc Artigau s'ha endut la 51a edició del Premi Josep Pla d'enguany amb la novel·la "La vigíla" i, durant el seu discurs, ha fet referència als polítics independentistes empresonats.

Artigau ha dit en el seu discurs que "sento tristesa i ràbia per viure en un país on hi ha presos polítics i on el govern legítim de la Generalitat està exiliat". "D'aquí a uns anys, sentirem vergonya", ha sentenciat en el sopar del Premi Nadal.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls ha criticat  el discurs a través del seu compte de Twitter i ha dit que ell també sent "tristesa i ràbia", a més de "vergonya, per aquest discurs i aquesta demagògia". "Pobre Josep Pla... Prou!", ha afegit el candidat a l'alcaldia de Barcelona recolzat per Ciutadans.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, ha comentat a través de la mateixa xarxa social que el discurs d'Artigau havia "molestat moltíssim" a Valls, que estava assegut prop d'ella a la gala de lliurament de premis. "Valls li ha respost (a Artigau) 'mira que sou pesats', acarant-se-li mirant la pantalla i generant una incomoditat manifesta a la sala", ha detallat.

La periodista i escriptora Pilar Eyre, asseguda a la mateixa taula que Valls durant l'acte, ha afegit que el candidat a l'alcaldia va culpar de la situació a l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, situat a la taula presidencial, i va dir "Mas, Mas, tu tens la culpa".

Finalment, el periodista Antoni Bassas ha explicat que el candidat a l'alcaldia s'ha adreçat a la delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, quan marxava del menjador del Palace i, referint-se al discurs de Marc Artigau, li ha dit que "com permets això!".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Vlac, Barcelona, 08/01/2019 - 14:53

Artigau: Eres un puto nazi que sigue a rajatabla los principios de Gobbels: Una mentira con tada mil veces, se convierte en una verdad !. Sabes perfectamente que estás mintiendo. No son presos políticos , sino idiotas políticos que han metido la pata hasta el cazo !!!! Que te compre tu libro tu p... madre!!!

#9 Neferu, Barcelona, 08/01/2019 - 10:08

Marc Artigau: por mi parte, una venta menos, por antidemocrático, por embustero, ya que NO SON PRESOS POLÍTICOS , pues no están presos por sus ideas, sino por sus hecho contra la democracia del Estado de Derecho.

#8 Onofre de Dip, Barcelona, 07/01/2019 - 17:50

D'això se'n diu fer servir el bon nom d'en Josep Pla en va. Com es sol dir: és l'hora dels nans. Nans com el que han premiat. Proposo que el premi canviï de nom i es digui "Quim Torra". El trobo més adient, donades les circumstàncies.

#7 Rogeli, Tornabous, 07/01/2019 - 17:09

Marc Artigau , su actitud supremacista es vomitiva y Victimista.
Un payaso golpista metido a escribir. ZERO.

#6 vicedo, barcelona, 07/01/2019 - 16:16

I qui és aquest tal Artigau?.... Crec que li hauria de netejar les sabates a Manuel Valls.... però la ignorància és atrevida..i pensar que li han donat un premi Josep Pla, ell JPla, que no hauria aguantat la ximplèria d´aquest bon home, a qui li han donat el seu premi..........