Publicitat
Cultura · 4 de Maig de 2017. 22:58h.

“I si guanya Le Pen?”

Valentí Puig critica els “problemes de lideratge” a la UE

“I si guanya Le Pen?”

Valentí Puig, amb Ignacio Peyró, durant la presentació

El periodista Valentí Puig s'ha preguntat “i si guanya Le Pen?” a les eleccions presidencials franceses de diumenge vinent. Puig ha criticat els “problemes de lideratge” a la Unió Europea i la seva “falta de consistència”.

El conegut escriptor ha fet aquestes reflexions durant la presentació del llibre d'Ignacio Peyró (Madrid, 1980), 'La vista des d'aquí. Una conversa amb Valentí Puig' (Elba), que s'ha presentat aquest dijous a la llibreria Garbí de Barcelona. Peyró és autor de “Pompa i circumstància. Diccionari sentimental de la cultura anglesa” (2014) i ha traduït diverses obres.

Valentí Puig ha criticat, amb aquestes paraules, el fet que el president de la Comissió, el luxemburguès Jean-Claude Juncker, felicités Emmanuel Macron després de la seva victòria a la primera volta. Puig ha deixat clar que “no tinc cap simpatia per Le Pen”, però ha lamentat “aquests relliscades de l'europeisme oficialista perquè genera anticossos”.

També ha deixat clar, entre altres temes, que “el principal problema és el sistema educatiu, que és un autèntic desastre”. “Si l'escola pública s'enfonsa -ha afegit- la gent amb més poder educatiu pot portar els fills a la privada o la concertada, però l'ascensor social no funciona”.

En la seva opinió, “necessitem incentivar el mèrit per sobre de la igualtat en professors i en alumnes”. “Hi ha ua incentivar l'esforç i el mèrit”, ha insistit. Clara Pastor, la l'editorial, ha destacat que Valenti Puig “és un conservador no en el sentit polític del terme sinó en la seva actitud vital” i ha elogiat que ja ho era "quan hi havia l'obligació moral de ser progre”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Republica catalana de Can Pixa, Lleida, 05/05/2017 - 16:14

La unica posibilitat que guanyi Le Pen es que l'Iceta doni public suport a Macron.Esperem que aquesta vegada tingui la boca tancada.

#4 Lògica UEista, Bcn, 05/05/2017 - 13:22

Junker obre el paraigüa abans que plogui. Sap que Le Pen pot acabar amb els privilegis dels buròcrats de la UE i naturalment vol que guanyi Macron, que certament malgrat que diu voler canviar la UE, quan mani no tocarà res de res.

#3 salva, BCN, 05/05/2017 - 10:26

Propostes: Dreta i Extremadreta
Altenativa: Abstenció

#3.1 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu ..ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS , E.R.C. I LA CUP SOU UNA VERGONYA PER L´ESQUERRA CUAN DONEU SUPORT A LA DRETA CORRUPTA DEL , 05/05/2017 - 20:25

LA ABSTENCIÓ ara mateix a FRANÇA aniria a Favor de LE PEN ques lo que fara algun partit politic JO Tambe
participo de LA ABSTENCIÓ cuan ja Eleccions, cap partit politic me anima a nar a Votar CAP

#2 Joan Puig Vilà, Vic, 05/05/2017 - 07:49

Una victòria de Le Pen seria una excel.lent notícia pel nacionalisme populista català format per ERC, PDeCat, i la CUP. Que guanyin els teus sempre és motiu de joia...

#2.1 Absurd del tot, Bcn, 05/05/2017 - 13:25

Que guanyi qui vol controlar l'inmigració, que propugna la no divisió de l'estat i que vol acabar amb el transit descontrolatr per les fronteres, mai pot agradar als partits que esmentes. JA ELS VA PROU BE L'STATUS-QUO.

#1 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu TIENE UNA ESTACION DE TREN SIN MARQUESINAS, A FRANÇA GUANYI QUI GUANYI FRANÇA SERA SEMPRE EUROPEA SERA EUROPA AIXO NO JA NINGU , 05/05/2017 - 07:12

SI GUANYA LE PEN NO PASARIA RES . FRANÇA Seguiria sen EUROPEA Dintra la Unió Europea . JA que per MARXAR Sotir de Europa LE PEN Tindria que fer UN Referendum que perderia .Mireu GRECIA Quina POR Primer van Guanyar als de PODEMOS No va pasar res FRANÇA ARA ES CASTIGADA I FORT Per FER MALAMENT LES COSES