Publicitat
Cultura · 9 de Setembre de 2009. 15:05h.

ICV boicoteja a qui convida

Els ecosocialistes anuncien una protesta simbòlica contra la cantant israeliana convidada pel Govern i el Parlament

ICV boicoteja a qui convida

Miralles, a l'esquerra, presentant l'acte on actuarà Noa

Iniciativa ha anunciat que faran una protesta simbòlica contra la presència de Noa en l'acte institucional de la propera Diada, malgrat que la cantant israeliana va ser convidada pel govern català, del qual formen part els ecosocialistes, i per la Mesa del Parlament.

Precisament, Jordi Miralles, secretari tercer de la Mesa del Parlament i membre dels socis d'ICV, EUiA, va ser l'encarregat de presentar l'acte institucional de la Diada on es va anunciar la presència de Noa.

Tot i això, la portaveu Dolors Camats ha anunciat la intenció del seu partit de lluir un pin o bandera palestina durant l'acte institucional. "Serà un element de suport a un dels països més castigats de la mediterrània. Qui es vulgui sentir ofès, sincerament és que té ganes de sentir-se ofès, perquè si no podem portar ni un pin...", ha defensat Camats.

La presència de la cantant israeliana Noa a la propera Diada també ha aixecat polèmica entre els partidaris d'Israel i propalestins. Noa ha estat convidada per la Generalitat a participar en els actes institucionals de l'Onze de Setembre, on cantarà 'El cant dels Ocells' a l'escenari del llac del Parc de la Ciutadella.

Aquest fet no ha agradat a la plataforma Aturem la Guerra, que en un correu acusa Noa de fer "declaracions xenòfobes contra la població de Gaza el gener passat quan ells patien el bombardeig israelià i no se n'ha volgut desdir mai". "Hem redactat i enviat una carta de protesta dirigida a la Presidència del Parlament i a la Presidència de la Generalitat", informen igualment.

En aquesta carta, Aturem la Guerra atribueix a la cantant les següents paraules, en "una “Carta oberta als palestins”: “Només puc desitjar-vos que Israel faci la feina que tots sabem que s’ha de fer i per fi us alliberi d’aquest càncer, d’aquest virus, d’aquest monstre anomenat fanatisme, que avui es diu Hamas”. És per aquest motiu que exigeixen "retirar la invitació a Noa".

Igualment, convoquen a "l'acció de protesta que consistirà en quedar a la porta principal del parc de la Ciutadella. Si està ocupada pels Mossos d'Esquadra, quedem sota l'Arc de Triomf. A l'entrada i al parc, repartir 2000 còpies d'octavetes que expliquen perquè protestem".

"Quan la Noa canti, si canta i si ens és possible, ens posarem mocadors palestins, treurem els cartells 'Boicot a l'Estat d'Israel',  treurem les banderes palestines, i ens posarem d'esquena a la cantant".

Tot i això, els responsables informen que "hem acordat de no xiular ni fer soroll durant la cançó perquè podríem posar-nos en contra gent que, normalment, estaria interessada a escoltar-nos".

Per la seva banda, sectors partidaris de l'Estat d'Israel han reaccionat acusant els membres d'Aturem la Guerra de "gentota" i de "patuleia proterrorista islàmico-palestina". "El més fotut és que en aquestes organitzacions que formen part de la 'Plataforma Aturem la Guerra' hi ha dirigents que militen o són afins als partits polítics que part del “tripartit” així com de la Mesa del Parlament", lamenten.

"Una de les organitzacions destacades i ànima de totes les campanyes de suport al terrorisme islàmic-palestí és 'Sodepau. Es tracta d'una ONG que, entre d’altres coses, viu de la bicoca de la subvenció del Govern de la Generalitat. Fixeu-vos que coneixen fins hi tot l’horari quan i on cantarà Noa, en una bona filtració del protocol del l’acte. Fixeu-vos que també preveuen amb l’emoticona de “picar l’ullet” que Noa no canti –amb qui de l’organització estan en connivència?", es pregunten.

"Esperem que les forces policials, el govern i la societat civil sàpiguen plantar cara a tota aquesta gentota, les seves mentides sobre Israel i Noa, i el que és més important ara, les prentensions de fer aldarulls. En tot cas us demanem que en feu la màxima difusió, per tal d’impedir que una minoria, sovint violenta, torni a convertir l'11 de Setembre a Barcelona en el que desgraciadament va ser amb la manifestació 'de les pistoles'", conclouen.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 kim, hospi, 11/09/2009 - 20:52

ICV patetics. No calen comentaris.

#39 renard, barcelona, 10/09/2009 - 22:23

aquesta gent de IC-EUIA son escória, carronyers de vots, gent sense ideologia, únics responsables de que els que som d,esquerres hagim de votar centredreta per evitar el vómit. Visca Catalunya Lliure i visca el dret d'Israel a viure en pau!

#38 Ariel, Barcelona, 10/09/2009 - 13:30

Estem tips que 4 radicals parlin en nom de Catalunya. No els ha votat ningú però aquests antisemites viuen del quento i s'enduen milions d'euros de subvencions. http://hasbarats.blogspot.com/2009/08/per-que-demanar-credits-si-et-plouen.html

#37 ferran, BCN, 10/09/2009 - 11:03

Quin espectacle, desprès a Espanya s'en enfoten de nosaltres.

#36 Josep, Igualada, 10/09/2009 - 10:25

Doncs sí: Hamas és un grup terrorista !!!!! Aquests d'IC i EUIA no tenen cura !! Stalin, Fidel Castro, Chaves, Evo Morales .... són demócrates i els altres terooristes !!!! quins pebrots.
El càncer dels palestins és Hamas i els dels catalans ICV !!!!