Cultura · 22 de Desembre de 2020. 22:38h.

Indepes contra Joan Margarit per rebre el Cervantes de la mà del Rei

Un articulista d'El Nacional creu que el poeta escriu amb la llengua d'un "camp d'extermini"

Indepes contra Joan Margarit per rebre el Cervantes de la mà del Rei

El poeta Joan Margarit està rebent molts atacs, fins i tot insults, d'una part de l'independentisme català, que no li perdona que hagi rebut de mans de Rei Felip VI el premi Cervantes per la seva trajectòria.

Un d'aquests atacs és el de Jordi Galves, articulista del digital El Nacional, que dirigeix José Antich. Galves, en un article titulat 'Margarit és una estafa', considera que aquest escriu una poesia "dolenta", "bastarda" i de "camp d'extermini". També assegura que Margarit no té "dignitat".

"És el poeta dels que no llegeixen ni a Miguel de Cervantes ni res que valgui la pena, dels que mai llegeixen poesia, dels que no llegeixen en cap llengua articulada", assegura. "Un país que pensa que és millor ser una altra cosa perquè ho han decidit uns senyors de fora, uns colons, això és un país perdut i irrecuperable", afegeix.

"Perdut perquè t'han tret la cultura, l'ànima, el nom de cada cosa, aspres, de la mateixa manera que t'han tret la cartera, i encara pitjor, la simple capacitat per a la cultura i, per descomptat, la dignitat, la identitat. L'ésser", defensa.

"Aquest país és concretament el país bilingüe, aquest país és concretament la Catalunya bilingüe que aplaudeix la cultura bilingüe i que, en realitat ni és cultura ni és bilingüe, el moment previ a la castellanització irreparable, l'episodi immediatament anterior a oblidar el que som i el que ha costat arribar a ser-ho", adverteix.

"Aquest país bilingüe és el que exhibeix satisfet la mala poesia de Joan Margarit com si fos alguna cosa de profit. Perquè la hipocresia ens impedeix veure la realitat, ja que al final els bilingües només som nosaltres i ells segueixen, impertèrrits, encimbellats a l'altivesa del seu idioma", lamenta.

"A la Catalunya bilingüe que diu que l'espanyol és una riquesa en té prou amb llegir la poesia mancada i bastarda de Joan Margarit per constatar de quina riquesa ens estan parlant exactament, perquè de fet són la veu de l'assimilació", assegura.

"Està escrita en una llengua de camp d'extermini, de misèria servil, acomplexada, apallissada, espantada, sempre aproximada i subordinada a la matriu espanyola, al model castellà, imperial", afegeix. "És la llengua viva del pres, precipitada, del català corromput per tanta riquesa com ens aporta el castellà a les grans ciutats", lamenta.

“D’aquí que la poesia de Joan Margarit estigui insistentment guardonada i que el rei d'Espanya hagi vingut a Barcelona amb mirallets, amb quincalla, amb un premi Cervantes sota el braç, per enlluernar a quatre indis sense lletres ni dignitat, acostumats a inclinar-se borbònicament", conclou.

marga.jpg

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#33 Ramón, BCN, 26/12/2020 - 10:19

El catalán es una lengua maravillosa que tan solo se habla en algunos puntos de la esquina noreste de España, y no estoy diciendo nada ofensivo, todo lo contrario, yo la hablo mal y escribo peor, mi lengua es también el castellano hablada por más de 600 millones de personas en el planeta, Margarit prefiere la lengua que tiene más proyección, lógi

#32 electra, Barcelona, 24/12/2020 - 09:25

Indepes.... Us porien fer clases de cultura i pot ser no serieu tan "CAZURROS"

#31 Sarola, Castelldefels, 24/12/2020 - 07:23

Sr.Galves, escrigui el que vulgui, peró , si el plau, intenti escriure una mica millor.

#30 un ciutadà, palau plegamans, 24/12/2020 - 00:09

aquest articulista no és més que un malalt més dels agraït de panxaplena. res més a dir. ni a la sola de la sabata després de trepitjar una caca de gos, l'arriba al margarit!

#29 Tirant, Bcn, 23/12/2020 - 20:45

Fa pena llegir a aquest indocumentat i ignorant periodista anomenat Galves insultar un gran escriptor, catedràtic i arquitecte català només perquè escriu també en castellà i no combrega amb el separatisme ... Fa pena a què baixesa moral i misèria intel·lectual arriben alguns professionals de l'odi , la rancúnia, el fanatisme i l'enveja ...