Publicitat
Cultura · 31 de Juliol de 2009. 13:59h.

"Intent d'homicidi encobert" a la Fundació Puigvert?

El periodista Víctor Saura descriu en un llibre l'enfrontament entre un dels fills del fundador i l'actual presidenta Esperança Martí

"Intent d'homicidi encobert" a la Fundació Puigvert?

Víctor Saura

El periodista Víctor Saura, que va ser director d'El Triangle i ara ho és d'El Vigía, acaba de publicar 'La Catalunya més fosca' (Ed. Base) amb les històries personals d'una desena de persones: l'advocat Carlos Obregón, dels primers que es va enfrontar a Javier de la Rosa i que va morir prematurament als 64 anys; Rafael del Barco, condemnat pel cas de la Zona Franca, però també víctima del pare de l'empresari; el jove de l'Hospitalet Pedro Álvarez, presumptament assassinat per un policia sense que s'hagi fet justícia; els immigrants marroquins Tommouhi i Mounib, que van estar més de deu anys a la presó per uns delictes de violació que no va cometre; Joan Cogul, que es va suïcidar a les Filipines i va ser el cap de turc del cas Turisme;  Benito Gutiérrez, dirigent local del PSC que va denunciar irregularitats urbanístiques a Vilanova del Vallès (Vallès Oriental); el pres Manuel Valencia, el primer mort a la presó amb el govern tripartit en estranyes circumstàncies; o Josep Manuel Nova, exgerent d'El Correo Catalán que va denunciar a la justícia l'anomenat cas Casinos.

La història més esfereïdora, tanmateix, és la d'Antoni Puigvert Serés, fill del conegut doctor Puigvert, que va mantenir una guerra soterrada amb Esperança Martí pel control de la Fundació que havia creat el seu pare. El llibre, en efecte, narra amb pèls i senyals l'enfrontament, que va acabar guanyant Esperança Martí -una històrica de la gestió hospitalària a Catalunya- amb alguns episodis clínics dignes d'una sèrie de TV3: Antoni Puigvert va haver de ser ingressat a Can Ruti després que el seu estat de salut, arran d'orinar sang, empitjorés la Fundació que havia fundat el seu pare setmana darrera setmana. El llibre arriba a plantejar, en aquest cas, la hipòtesi "d'intent d'homicidi encobert".

Víctor Saura és llicenciat en Ciències de la Informació (UAB, 1990) i Història (UB, 1997), ha treballat durant més de deu anys al setmanari El Triangle, del qual va ser successivamet redactor, redactor en cap i director adjunt. Abans ho havia fet al Diari de Barcelona i havia col·laborat amb l'Avui i La Vanguardia, entre d'altres. Des de fa tres anys és redactor en cap del diari Iberia-Universal i, des d'en fa vuit, professor d'economia a Estudios Hispánicos de la UB. Ha escrit la història del Diari de Barcelona (amb altres autors) i d'El Correo Catalán, i ha estat observador en diversos processos electorals internacionals.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fran, Llinars, 31/07/2009 - 19:17

Aquesta cara de subvencionat em sona? Victor SAURA dieu?