Publicitat
Cultura · 12 de Març de 2009. 10:33h.

Isabel-Clara Simó: "prou d'Espanya!"

L'escriptora denuncia que "aquest poble s'ha sentit humiliat"

Isabel-Clara Simó: "prou d'Espanya!"

Isabel-Clara Simó

L'escriptora Isabel-Clara Simó ha manifestat en un article a l'Avui que "l'increment de l'independentisme català és innegable, i és fruit de dues causes: la primera, el menyspreu explícit de governs espanyols que anaven de 'sobrados' i va resultar que qui sobraven eren ells; aquest poble s'ha sentit humiliat i gent que mai no ho hauries dit exclamen que amb Espanya no es pot continuar; la segona, la difusió del coneixement de la gravetat de l'espoli fiscal (gràcies, amics economistes, per haver-nos-en informat!), i, a sobre, que la nostra solidaritat a la força serveix per a funcions que aquí fan molta falta, i que ha provocat el retrocés greu de la nostra economia; és a dir, que amb Espanya no sols perdem tota la sobirania, sinó una part essencial dels nostres estalvis i de la nostra producció".

Clara-Simó també esmenta una "segona notícia, que reporta Sandra Arenas sobre declaracions de Puigcercós: cada ciutadà de Catalunya va rebre, el 2006, 295 euros menys que cada ciutadà de Castella-Lleó pels mateixos serveis públics. Si ho multipliqueu per set milions de catalans sabreu la magnitud de la injustícia. I és que Espanya no ens vol, però s'ofèn mortalment quan diem que nosaltres tampoc la volem a ella".

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Pijoaparte, El Carmel, 12/03/2009 - 21:53

Es refereix al 3%, al Csrmel, als Informes, als casos Casinos, Prenafeta, al fracàs escolar, als supersous, als germans i demes parentel-la, a Les Corts, a les subvencions, a les oficines comercials, als cotxes tunejats o no, a les Visas, als viatjes etc

#50 bette, bcn, 12/03/2009 - 21:11

Aquesta dona parla d'espoli. Potser es refereix a quan estava de baixa mèdica quan tenia un càrrec a dit al Departament de Cultura i la veiem signant llibres per Sant Jordi i als programes de TV3.

#49 Maria, CAT, 12/03/2009 - 20:51

Tan sols cal escoltar els comentaris dels espanyols en aquest fòrum.... que pesats! Feu-vos l'arakiri! Deixeu-nos! Marxeu! PROU!

#48 Javi, Soria, 12/03/2009 - 20:15

Desde la provincia más envejecida, más despoblada y menos industrializada, gracias a Cataluña por su generosidad y sed todos bienvenidos, aunque aquí no haya economistas que nos cuenten esas bondades.

#47 juan (y sino me crees pregunta en la caixa), zaragoza, 12/03/2009 - 19:24

.. origen en españa, pero es que los productos "catalanes" que se exportan son EXTRANJEROS, coches hornos lavadoras de multinacionales EXTRANJERAS que se producen en cat y se venden en el resto del mundo Productos cat-cat solo se venden en esp