Publicitat
Cultura · 24 de Gener de 2017. 07:16h.

Joan B. Cendrós, l’home que es va enfrontar a Fraga

David Madí: “Catalunya té una gran capacitat per resistir, però també té una gran dificultat per guanyar”

Joan B. Cendrós, l’home que es va enfrontar a Fraga

Joan B. Cendros, amb Pere Quart

“Joan B. Cendrós és un home que s’enfronta al ministre Fraga, s’insulten fins i tot”, segons ha revelat el seu biògraf, Genís Sinca, durant la presentació de la biografia “El cavaller Floïd” (Proa) aquest dilluns al vespre en un acte al Teatre Romea. L’acte ha comptat amb la presència -a més de l’autor- del conseller de Cultura, Santi Vila; el net de l’empresari, David Madí; i l’editor Josep Lluch.

L’actor Carles Canut, que ha fet de presentador, ha explicat els origens familiars des de Valls, la fundació d’una barberia a Barcelona  fins a l’imperi Floïd, una multinacional de la cosmètica. L’editor de l’obra, Josep Lluch, ha recordat que l’empresari “és al darrera de totes les infraestructures culturals que han arribat fins aquí” com el mateix Teatre Romea, Edicions Proa, el Premi Sant Jordi, Òmnium Cultural.

genissincallibre.jpg

Genis Sinca, amb el llibre a les mans

David Madí, per la seva banda, s’ha preguntat “que fa que sorgeixin figures empresarials del no res?” i ha afirmat que “perquè hi hagi empresaris no calen subvencions”, sinó “gent que té talent, que té caràcter, capacitat d’assumir riscos”. També ha explicat que el seu avi, a més de diners, “tenia ideals i valors”.

En la seva opinió, Cendrós i altres empresaris d’aquella època que van apostar pel catalanisme cultural “no eren uns perdedors”, però “Catalunya té una gran capacitat per resisitir, però també té una gran dificultat per guanyar”. L’acte ha comptat amb la presència entre el públic, a més de familiars i exempleats, de l’expresident Mas, els consellers Baiget i Borràs i els consellers Homs I Felip Puig, entre d’altres.

4 Comentaris

Publicitat
#5 Santiago, Mataró, 24/01/2017 - 18:46

Ya ves tú, Fraga !!!!, que acabó con el idioma gallego y con la autonomía gallega mientras fue Presidente autonómico de Galicia. Verdad?. (Vuestra verdad y paranoia). Que gran enfrentamiento y contra qué monstruo, ooohhhhhhh !!!.
Si Fraga hubiera sido presidente de España durante 8 años en vez

#4 Santiago, Mataró, 24/01/2017 - 18:42

Cataluña NO, si no los que la queréis perjudicar, dañar, atrasar y hacer más pequeña y menos. No te apropies Cataluña solo para ti y los tuyos. No hay actitud más antidemocrática y más tirana que la que ejercen los partidos independentistas. Pero es que no solo se apropian de Cataluña para ello

#2 Carlos Gomez, per talent el catala, 24/01/2017 - 11:47

Efectivament

Talent com el del Puigdemont, de la senyora Forcadell, del Rull o de la Marta Rovira per exemple es el que mes ens surt per les orelles

Una altre cosa no tindrem pero talent i capacitat per viure de l´aire i del esperit sant mes que els Ruiz-Mateos

#1 Bramimonda, Barcelona, 24/01/2017 - 09:21

Doncs si es cosa de tenir «una gran capacit. per a resistir», segons C. J. Cela, anem bé: «En Esp., el que resiste gana», deia. Però hi ha excepc., enemics que també resist. -més ben dit, «insisteixen»-, són incansabl,, tenen tots els recurs. i a poc a poc fan forat.