Publicitat
Cultura · 30 de Maig de 2018. 09:00h.

Josep Maria Pou denuncia sentir-se "mal català" pel procés

"Perquè no estava d'acord amb moltes de les actituds que em deien que aquell és el camí de la realització total"

L'actor i director teatral Josep Maria Pou ha estat escollit Català de l'Any 2017 i en el seu discurs ha manifestat que "el que més m'agrada d'aquest títol és que ve sense cognoms. El català i prou. Sense cap -isme, sense cap -ista, sense cap color. El català".

Pou ha subratllat que "moltes de les coses que jo he vist, he sentit, he escoltat i he llegit al llarg d'aquest últim any no m'han agradat gaire". "No m'han agradat quasi gens", ha sentenciat.

"Moltes de les coses que he vist, he sentit al meu voltant m'han fet sentir en algun moment, per una mínima estona, que jo potser podia ser un mal català perquè no estava d'acord amb moltes de les actituds que em deien que allò era l'ideal, que allò és la perfecció, que aquell és el camí de la realització total", ha afegit.

L'actor ha apuntat que "crec que hi ha molts camins i crec que hi ha moltes maneres d'arribar a la perfecció" i ha reiterat que "el títol de Català de l'Any, català, a seques, sense res més; em fa sentir especialment orgullós i em reconcilia amb alguns dels mals moments que he passat al llarg d'aquests últims cinc anys".

Finalment, ha celebrat que "avui -ahir- em sembla un dia d'inflexió important per tot el que li ha passat a Catalunya al llarg d'aquests últims anys i molt concretament al llarg d'aquest últim any".

"He cregut entendre que avui tenim Govern, he cregut entendre que avui s'acaba el 155... les dues coses són doncs motiu de joia i celebració i jo ho celebro moltíssim. Espero que a partir d'ara comenci una nova etapa", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#26 Amp, BARCELONA, 30/05/2018 - 22:03

No es por dir amb mes talent, dignitat, sentiment... aquest home es molt gran, bravo senyor Pou!!

#25 Alejandro, Barcelona, 30/05/2018 - 19:53

Qué lección le ha dado al supremaZista Torra, Sr. Pou; Qué lección de democracia, de tolerancia, de civismo, de educación, de templanza. Y ahora prepárese a sentirse llamar de todo menos guapo porque son tan prepotentes, tan intolerantes, que si no estás con ellos es que eres fascista pero, tranquilo, déjelos, que si ladran es que cabalgamos b

#24 Bòdrium, Barcelona, 30/05/2018 - 18:27

És molt millor actor aquell que imita el rei,no em recordo del seu nom...sí,que surt molt a tv3% amb el Mikimoko...

#23 gurguri, barcelona, 30/05/2018 - 18:02

En cualquier pequeño pueblo de cataluña si no eres independentista no eres buen catalán.El pasado verano me ocurrió en Canet de Mar.POU está por encima de estos miserables.

#22 La Pepita del Raval, Cadaques, 30/05/2018 - 17:43

Tiene huevos y bien puestos.
Un testimonio para la historia.
Tv3% no sabe ni contesta