Publicitat
Cultura · 15 d'Octubre de 2010. 10:02h.

Josep Maria Pou diu que el toreig "és pur art"

"El públic de Madrid és més expressiu i el públic de Barcelona més reservat"

Josep Maria Pou diu que el toreig "és pur art"

Josep Maria Pou

L'actor Josep Maria Pou, en una entrevista a l'ACN, defensa les corrides de toros i afirma que "el que fan els toreros és un art". "No en tinc cap dubte. Crec que quan un torero està plantat al mig del ruedo lluitant, enfrontant-se i jugant-se la vida davant d'aquell monstre enorme que és un toro de 600 quilos, amb aquell capote, és exactament igual al que pot fer un ballarí a la millor companyia de ballet a dalt d'un escenari. El que crea en l'espai aquell home amb el capote, les figures, les imatges, és pur art, segur", opina.

De les diferències entre Madrid i Barcelona, afirma que "en els últims anys Barcelona m'ha donat molta més felicitat del que m'havia donat Madrid en un temps. No crec que els públics siguin tan diferents. Sí que és veritat que potser hi ha un concepte de la vida diferent. Potser a Barcelona hi ha un concepte de la vida més dedicat a la família i la feina, i a Madrid un sentit de la vida més hedonista, llançat cap al carrer, pensant no en la diversió barata, sinó en compartir moltes més coses".

"Potser el públic de Madrid és més expressiu i el públic de Barcelona més reservat, però això no vol dir que hi hagi grans diferències. Crec que totes les persones, quan les coneixes i rasques una mica, són exactament iguals, siguin del Madrid o del Barça i votin a uns o als altres", afegeix.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 AK, BARCELONA, 16/10/2010 - 00:47

Perdoneu, però algú ho havia de dir...

#23 AK, BARCELONA, 16/10/2010 - 00:45

Si tot ho fa igual...

#22 ciutadà ppcc, Palma, 15/10/2010 - 22:03

Gran actor, amb qui no coincidim en aquesta ocasió.

#21 JPC, Barcelona, 15/10/2010 - 21:40

Sir James, en Pou un patriota? No home no! Jo l'admiro com a home de teatre i de fet no em perdo cap obra dirigida o protagonitzada per ell.
Però pensa que quan és a Madrid es fa dir José i no Josep M.

#20 ton, sallent, 15/10/2010 - 19:36

que sigui un art o no, mes igual ,es inaceptable el que es fa amb l´animal. Peró es clar que el poder centralista de Madrid us te pressa la mida amb els catalans que hi aneu a treballar a la capital. Ja ho diu un refrany castellà( es de bien nacidos ser agradecidos ) sobretot si sou actors.