Publicitat
Cultura · 15 d'Agost de 2019. 18:36h.

“Junqueras vol ser un nou Jordi Pujol i ja té la seva presó martirial”

El fill de la consellera de Cultura adverteix sobre “la decadència intel·lectual catalana”

“Junqueras vol ser un nou Jordi Pujol i ja té la seva presó martirial”

Oriol Junqueras, durant una entrevista des de la presó

El periodista i historiador Borja Vilallonga, fill de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha alertat de “la decadència intel·lectual catalana” personificada en el líder d'ERC, Oriol Junqueras, pel “simplisme esfereïdor” que l'exvicepresident del Govern fa de la cultura grecorromana en el seu llibre 'Reflexions des de Lledoners'.

Vilallonga considera que “l’atac de Junqueras a l’herència grecorromana no solament és injustificat, sinó que és d’un simplisme esfereïdor”. “Atrapats, com sempre, entre la moral i l’estètica, Junqueras es pot permetre el luxe de desfigurar, calumniar i destruir la cultura grecoromana”, afegeix en una article a la seva web, titulat 'La decadència intel·lectual catalana'.

“Oriol Junqueras vol ser un nou Jordi Pujol, i ja té la seva presó martirial”, assenyala l'historiador, alhora que considera que el líder dels republicans “magreja la religió per ambició merament personal i política”. “En aquesta cursa d’Esquerra per ser el nou partit d’ordre i assolir el poder tot s’hi val. Ha quedat palès en la desintegració dels discursos polítics i intel·lectuals i el significat de les paraules”, avisa.

També creu que “la indissimulada mediocritat” de l'exvicepresident català “és el reflex que la derrota ha trinxat Catalunya”. “Ja no es tracta que les nostrades moral i estètica continuïn oprimint-nos i mantenint-nos en la servitud espanyola i mental: hem buidat de sentit i contingut els discursos, fins al punt que el que diem no vol dir absolutament res”, assegura.

“Avui els discursos i el llenguatge s’han pervertit talment que la veritat s’esmuny dels verals catalans. Encara avui, com fa un any, l’únic recurs del català que vol evitar tant la derrota com la decadència intel·lectual catalanes és el mas de Josep Pla”, sentencia Vilallonga.

vilallonga.jpg

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#25 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 17/08/2019 - 00:48

No tinc clar perquè aixó va a la secció de Cultura. Serà perqué Junqueras menysté la cultura grecorromana? Serà perqué l'entrevistador és fill de la consellera de Cultura? Un historiador i polític, l'altre historiador i periodista. Oh! és perqué Junqueras ha arreplegat un grapat d'escrits i ha fet un llibre? Així es fa la cultura catalan

#24 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 16/08/2019 - 20:04

¿Pero que dice este pobre sectario lobotomizado...? "el mas de Josep Pla..." ¡un franquista...! dentro de poco dirá que Dalí era un "patriota catalá..."

"mantenint-nos en la servitud espanyola..." yo a este no lo quiero ni como mayordomo, está como un cencerro, además seguro que no sabe ni sacar brillo a un par de zapatos...

#23 catalanoide, bcn, 16/08/2019 - 14:52

Catalunya según Junqueras: una República dentro de una monarquía dentro de una Union de países europeos.

#22 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 16/08/2019 - 13:59

"..y ya tiene su prisión martirial”

I per molts anys, si el tiempo lo permite y la autoridad no lo impide, malgrat el seu omnipotent Deu.

#21 Rosa M. Castejón Arqued, Barcelona, 16/08/2019 - 13:13

Aquest senyor que es presenta com "fill de la Consellera de Cultura" (no cal informar als lectors), considero que a part d'insultar, és força pedant. Ningú està en la possessió de la veritat absoluta.