Publicitat

Es publica una edició d''El procés' com a novel·la gràfica

Kafka en còmic

Una imatge de la contraportada del llibre

L'editorial barcelonina Estrella Polar ha publicat a la seva col·lecció Comic Books una edició com a novel·la gràfica, en còmic, de l'obra de Franz Kafka El procés, en llengua catalana Les il·lustracions estan realitzades per Chantal Montellier, i l'adaptació és de David Zane Mairowitz, a partir d'una edició original d'Emma Hayley. La traducció és d'Alexandre Gombau i Arnau.

La il·lustradora Chantal Montellier és una de les artistes de còmic més importants de França. Es tracta d'una pintora i professora que va abandonar la carrera de belles arts per convertir-se en dibuixant de còmics i il·lustradora. La seva obra gràfica ha aparegut als principals diaris i revistes de França.

De la seva banda, David Zane Mairowitz, nord-americà de Nova York, és autor, guionista, presentador de ràdio i traductor, i ha publicat des de fa 40 anys nombrosos llibres, obres de teatre i articles. En els últims 25 anys s'ha dedicat també a la realització de serials radiofònics i documentals per a més de 20 països europeus, i especialment per a la BBC. Amb aquests serials i documentals ha aconseguit nombrosos premis internacionals de ràdio i televisió.
 
L'editora del volum, Estrella Polar, pertanyent al Grup 62, és, segons s'indica a la web del grup, "un segell dedicat exclusivament a joves lectors: llibres il·lustrats, contes, novel·les, noveltys, pop up, llibres de coneixement, còmics i tot tipus de llibres per als lectors de 0 a 17 anys". S'afegeix que "pretén millorar i ampliar l'oferta de llibres en català en aquest sector, posant a l’abast dels lectors els millors títols de la literatura infantil i juvenil, catalana i universal, amb la cura pel text que aquestes obres mereixen i amb una atenció especial per als aspectes gràfics".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 funcionariretallat, El Castell, 07/12/2011 - 19:31

Doncs la veritat és que jo a Kafka el trobo bastant mancat d'imaginació. Aviam quan fan un còmic sobre el funcionament de l'administració d'aquest país.