Publicitat
Cultura · 5 d'Abril de 2021. 09:36h.

"La Batalla de l'Ebre va ser la primera de la batalla de la II Guerra Mundial"

Joan Antonio, historiador: "Les primeres víctimes van ser capellans i els seus ajudants en mans de patrulles anarquistes"

"La Batalla de l'Ebre va ser la primera de la batalla de la II Guerra Mundial"

L'historiador local de Corbera d'Ebre i expert en la Batalla de l'Ebre, Joan Antonio, ha afirmat que cada vegada hi ha més consens en considerar que la Batalla de l'Ebre va ser la primera de les batalles de la Segona Guerra Mundial. L'historiador, que ha concedit una entrevista a e-notícies, també ha manifestat que la Guerra Civil Espanyola s'hauria d'haver anomenat Guerra d'Espanya, ja que "va ser una guerra entre militars", on també van "intervenir potències europees".

"En el cas de la Batalla de l'Ebre cada vegada hi ha més consens a considerar que va ser la primera batalla de la Segona Guerra Mundial" ha apuntat Joan Antonio, que ha recalcat la necessitat "d'estudiar més història" per aprendre del passat així com "diversificar les lectures" per evitar un biaix.

"En general a Espanya s'hauria d'estudiar més història. La història pot ser una gran mestra si volem aprendre d'ella" ha indicat en l'entrevista. "És molt important llegir i diversificar les lectures. No és bo llegir només quan un pensa que allò està més en sintonia amb les seves idees" ha recalcat.

Joan Antonio ha manifestat que a Corbera d'Ebre, "les primeres víctimes van ser capellans i els seus ajudants que van caure en mans de patrulles anarquistes". "Per aquí va operar una columna que baixava del Baix Aragó, que li deien l'autobús de la mort. S'anaven distribuint i cada vegada que a un municipi li tocava aquesta sinistra visita era un drama, sobretot perquè no distingien molt bé el que era un gran terratinent d'un petit propietari rural" ha explicat.

img8526.jpg

"En aquests primers moments qui més ho va patir va ser la gent de l'Església perquè se la va identificar amb el bàndol revoltat i, en el cas de Corbera, van ser les primeres víctimes el capellà i el seu ajudant, també a Gandesa, Bot, i sobretot a Vilalba i la Fatarella.

img8523.jpg

L'historiador expert en la Batalla de l'Ebre també ha assenyalat que la Guerra Civil Espanyola "hauria de dir-se la Guerra d'Espanya perquè va ser una guerra entre militars i va ser clarament internacional perquè intervenen les potències europees".

66157-77.jpg

img8505.jpg

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#9 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/04/2021 - 23:41

"En general a Espanya s'hauria d'estudiar més història" Pues aplíquese el cuento, porque demuestra ser un historiador de pacotilla que ni siquiera sabe que la batalla del Ebro fue la última gran batalla de la guerra civil y no la primera de la II Guerra Mundial.

#8 lo tortosi, tortosa, 05/04/2021 - 23:32

A propòsit. Es de lectura obligada per a descobrir els crims de l’anarquisme el llibre de Toni Orensanz L’òmnibus de la mort: parada Falset. El 13 de setembre de 1936 va arribar a Falset un autobús de color negre amb uns calaveres pintades i amb milicians armats del bando republicà provocant una tragèdia assassinant als desafectes del poble.

#8.1 Asensio Chicharela, Portavoza, 06/04/2021 - 09:14

Mentida. Això no son més que calúmnies infundades de la caverna heteropatriarcal machirula!!

#8.2 Pepe, andorra, 06/04/2021 - 13:32

en eso si q se pusieron de acuerdo los dos bandos en los setenta, toda la bronca para los de la FAI y la Cnt, en muchos casos utilizados por comunistas y separatistas pq ellos no tenían bemoles para hacerlo, como se demostró en la huelga de la canadiense. No pierden oportunidad alguna en echar la culpa al anarquismo de todos los males republicanos.

#7 Pan con tomate y jamón ibérico, Semper Hispania..., 05/04/2021 - 17:43

Si me quieres escribir ya sabes mi paradero
tercera brigada mixta primera línea de fuego...

En el Ebro se han hundido las banderas italianas
y en los puentes solo hondean las que son republicanas...

Aunque me tiren el puente y también la pasarela
me verás cruzar el Ebro en un barquito de vela...

#6 Fer, BCN, 05/04/2021 - 17:10

No hay que olvidar que era una zona muy carlista. Despues de la guerra, con la intervencion de un eminente carlista como Bau Nolla se planteo la posibilidad de crear una "quinta" provincia, que comprenderia todo el territorio al oeste del rio Ebro.

#5 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Cataluñistan, 05/04/2021 - 15:00

la guerra española fue en verdad un campo de pruebas para las potencias del momento, en especial nazis y soviéticos se hartaron a matar españoles como conejos