Publicitat
Cultura · 4 d'Octubre de 2013. 10:00h.

La Biblioteca de Catalunya no té "res a celebrar" el 12-O

Un 20% dels treballadors aniran a treballar perquè "Catalunya ja té la seva pròpia Diada"

La Biblioteca de Catalunya no té "res a celebrar" el 12-O

Imatge de la biblioteca

Un grup de treballadors de la Biblioteca de Catalunya han pres la iniciativa d'anar a la feina el dia 12 octubre. Amb el lema "Vinc a treballar. No tinc res a celebrar" el centre obrirà les portes de la institució "de 9'00 a 14'00 hores com qualsevol altre dissabte de l'any".

L'autorització del Departament de Cultura i de la direcció de la Biblioteca "se cenyeix a l'obertura de les instal·lacions i a garantir la seguretat tot i deixant clar que es tracta d'una iniciativa individual de cadascun dels voluntaris que vindrà sense rebre cap mena de compensació".

El nombre de treballadors que prenen aquesta iniciativa és d'unes 25 a 30 persones que representen entre un 15 i 20% de la plantilla de la Biblioteca de Catalunya. "Volem remarcar que la iniciativa no és institucional, sinó personal", afirmen aquests treballadors.

"Les raons per les quals fem aquesta acció són, bàsicament: perquè una jornada que pretén celebrar un agermanament entre territoris, allò que en realitat commemora és l’expansió d’un imperi que no va respectar les diverses cultures envaïdes, i que manté aquesta tradició".

També "per coherència amb el punt anterior, ja que l’Estat espanyol ens nega reiteradament el dret a decidir quina és la forma de convivència que volem exercir amb la resta dels pobles, i no protegeix, sinó que dificulta, l’ús i el desenvolupament de la nostra llengua i la nostra cultura, i perquè Catalunya ja té la seva pròpia diada nacional, nascuda com a reivindicació d'aquests drets que reclamem".

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#24 alicantino, alicante ESPAÑA, 16/10/2013 - 13:39

A estos de la biblioteca: Vamos, que no sois más tontos porque no entrenáis, pero con perseverancia al final lo conseguiréis, el ser más tontos, claro está. Que jalada de tarro tienen estas pobres personas, DM., los manejan como si fueran ovejas.

#23 Pere, Lleida, 05/10/2013 - 00:49

Si fessin un estudi dels noms i cognoms dels qui aniran a treballar, i de la seva vinculació familiar amb CIU, ho entendríem tot.

Com sempre, la "gran família" en acció...

#22 luis, barcelona, 04/10/2013 - 21:37

De 9 a 2 incluidos el tiempo del cafetillo las salidas a la calle para el cigarrillo y las tertulias y ASAMBLEAS para discutir la HOMBRADA
¿Que queda?
Menos lobos tios
Que ya no nos chupamos los dedos

#22.1 simeo, barcelona, 04/10/2013 - 23:28

Tan curts de gambals sou els amics del CNI que només se us acut escriure aquestes carallotades? Pobre passerell!

#22.2 Laura, Barcelona, 05/10/2013 - 21:52

Luis, en lloc de dir bajanades i ja que és tracta d'una biblioteca, t'hi podries passar i veure què s'hi fa. Tenen una cosa anomenada llibres que resulta que si els llegeixes potser t'ajuden a argumentar (i pensar) millor.

#21 y el 80 harán fiesta. , Barcelona, 04/10/2013 - 19:07

Si solo convencéis a un 20% de los que les pagáis el sueldo y de los que muchos son amiguetes de partido...realmente lo lleváis muy mal esto...yo veo TV3 , les las encuestas del CEO y me da la impresión que sois muchos más, a ver si me estaís engañando...

#20 Jordi, ,, 04/10/2013 - 17:31

Ánimo y enhorabuena! Es resto de catalanes disfrutaremos de nuestro día de vacaciones orgullosos de estos chicos que tan alto mantendrán el pabellón patriótico.
A ver si también convencen al del martillo neumático de la obra de al lado.