Publicitat
Cultura · 10 de Setembre de 2012. 19:11h.

La Catedral, l'emplaçament definitiu?

La Setmana del Llibre en Català ha anat amunt i avall sovint per diferències entre CiU i PSC

La Catedral, l'emplaçament definitiu?

Una imatge de la inauguració d'enguany, a la Plaça de la Catedral

La Setmana del Llibre en Català s'ha inaugurat el passat dia 7 a la plaça de la Catedral, un dels emplaçaments preferits per llibreters i editors pel seu caràcter cèntric. La veritat és que la Setmana ha patit en els darrers anys un seguit de canvis d'ubicació, sovint per diferències entre les administracions, governades aleshores per PSC i CiU.

L’any 2006 es va instal·lar la seva seu central a la plaça de Catalunya de Barcelona, on s’hi va estar dos anys, i el 2008 es va traslladar, com enguany, a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. El 2009, tanmateix, en no trobar cap lloc prou adequat a Barcelona -llavors governada pel PSC- es va traslladar a Sant Cugat del Vallès, un feu electoral de CiU, on es va iniciar una renovació amb activitats culturals i festives per atreure més visitants.

A les edicions de 2010 i 2011, la Setmana torna a Barcelona i s’instal·la al Parc de la Ciutadella. L’any 2011 La Setmana esdevé La Ciutat de la Cultura i la tradicional llibreria única dóna pas a un nou model amb casetes individuals gestionades per llibreters i editors i on l’objectiu és donar visibilitat a tots el actors del sector editorial i del foment de la lectura.

A l'edició d'aquest any, 2012, La Setmana s'ubicarà al'avinguda de la Catedral de Barcelona i repeteix el model iniciat un any abans de La ciutat de la lectura.

La Setmana del Llibre en Català va néixer l’any 1983 al vestíbul de l’estació de Sants on s’hi va estar fins el 1989. D’aquí es va instal·lar a l’estació de França, on es va trobar amb el seu públic fins el 1989. De 1990 a 2005 va trobar el seu espai a la Sala Marquès de Comillas de les Drassanes. Amb la intenció d’arribar encara a més gent, a partir de 1999 es van incorporar noves seus a la de Barcelona com les ciutats de Girona, Tarragona, Perpinyà, Palma, Madrid i, fins i tot, Nova York.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat