Publicitat
Cultura · 8 de Maig de 2012. 13:29h.

La CE insta el País Valencià a retornar 265 milions

Considera irregular la subvenció de la Generalitat als estudis cinematogràfics Ciutat de la Llum

La CE insta el País Valencià a retornar 265 milions

Imatge de la Ciutat de la Llum

La Comissió Europea ha conclòs que els 265 milions d'euros de finançament públic concedits per la Generalitat Valenciana als estudis cinematogràfics Ciutat de la Llum "no es van facilitar en condicions de mercat, per la qual cosa han de ser retornats pel beneficiari".

Després d'una investigació exhaustiva, la Comissió "ha demostrat que cap inversor privat no hauria acceptat invertir en les mateixes condicions i que el finançament públic falseja massivament la competència entre els principals estudis de cinema europeus".

Joaquín Almunia, vicepresident de la Comissió i responsable de la política de competència, ha declarat que "el sector cinematogràfic espanyol és dinàmic i competitiu. A més del fet que no hi ha cap necessitat de destinar diners públics al finançament d'un nou operador, es penalitza, per sobre de tot, els operadors existents i els nous operadors potencials, que han d'actuar sense finançament estatal. En l'actual clima econòmic, les conseqüències poden ser desastroses."

L'any 2008 i en base a la recepció de diverses denúncies, la Comissió va obrir una investigació en profunditat sobre el finançament dels estudis cinematogràfics Ciutat de la Llum per part de la Generalitat Valenciana.

Basant-se en el pla de negoci inicial, les autoritats espanyoles van considerar que l'ajuda pública no entrava en l'àmbit d'aplicació de la normativa de la UE en matèria d'ajuts estatals, ja que un inversor privat hauria invertit en les mateixes condicions.
 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 alicantino, alicante valencia españa, 09/05/2012 - 14:07

Y dándome igual a mí... Mi pregunta es la siguiente: ¿Por qué llamáis País Valenciano a la Comunidad Autónoma Valenciana?. Es por algún trauma mal curado?, acaso será pq el becario no aprobó la ESO?, será quizás por tocar aquello que cuelga?. Si alguna lumbrera quisiera iluminarme...

#2 Oscar, España, 08/05/2012 - 14:55

¿a quién insta?

#1 Marta, Londres, 08/05/2012 - 13:42

"El eje de la prosperidad", ens deien. "Catalanes, Madrid ya os ha avanzado y Valencia y Murcia pronto", mentien. A cops d'especulacio (Bancaja, Cajamadrid, mireu-los ara) i corrupcio, corrien tant. Per aixo els foristes nacionalistes espanyols de l'e-noticies han canviat tots els nicks.