Publicitat
Cultura · 28 d'Octubre de 2010. 10:17h.

"La classe política catalana és inculta"

Joan Margarit: "no puc anar al pregó de la Mercè i parlar dels jardins de la ciutat"

"La classe política catalana és inculta"

Margarit, durant el pregó de la Mercè

El poeta Joan Margarit, en una entrevista a l'Avui, considera que la classe política catalana "té un problema cultural". "A base de no fer cas a la cultura perquè a quatre anys vista no dóna resultats, però essent la cultura l'únic que ens pot fer lliures, hem creat una classe política que, com que no li ha interessat a quatre anys vista, ella mateixa s'ha fet inculta i això és un peix que es mossega la cua".

"Que la classe política no estigui per la formació i la cultura perquè no li interessa és un primer grau, però que sigui perquè ni ella mateixa sigui culta ni estigui formada és més perillós", lamenta.

D'altra banda, també explica que "les dues vegades que m'han reclamat públicament he dit el que pensava. No puc anar a l'Onze de Setembre i llegir un poema sobre la meva mare, o anar al pregó de la Mercè i parlar dels jardins de la ciutat". "Aquesta no és la meva missió, jo he de dir el que penso", remarca.

Margarit assenyala que "quan m'apunti a un partit o un moviment, s'ha acabat l'intel·lectual. El poeta no és un predicador".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 sulfuro sulfuro, Barcelona, 29/10/2010 - 19:46

Niego la mayor.
La clase política catalana no es inculta.
Algunos de nuestros parlamentarios saben leer. Incluso de ERC.

#11 Cletus, Barna, 29/10/2010 - 17:37

(II) El Sr. Margarit es queda curt. Jo faria el retret a tota la classe política espanyola i, em penso que, fins i tot, l'europea, per no parlar-ne de l'americana.

#10 Cletus, Barna, 29/10/2010 - 17:35

Jordi (Zaragoza). No és censura, que jo sàpiga, és que el sistema de validació dels missatges és horriblement lent i, a míés està limitat a 250 caracters.

#9 Jordi, Zaragoza, 29/10/2010 - 11:31

A los que hacen e-notícies: está muy feo censurar las opiniones que no concuerdan con lo que nos gustaría oir. Eso lo hacía el franquismo. Y, por lo que veo, e-notícies.

#8 Nin, Bcn, 28/10/2010 - 15:20

Claro ciudadanista. Por eso resulta tan fácil ver películas en VOSE y tan difícil en castellano. Por eso Margarit es cultureta, mientras que otro será culturaza. Probablemente no hayas leído un libro suyo en tu vida. Ni yo, pero tengo claro quien es. Y Por eso dáis miedo. Y te lo digo en tu lengua