Cultura · 16 de Gener de 2012. 19:57h.

La crisi arriba al Liceu

El comitè d'empresa considera que "fins i tot en el panorama actual" el teatre és viable amb 46 milions de pressupost

La crisi arriba al Liceu

El cor del Liceu, cantant a les portes del teatre en senyal de protesta el 6 de juliol del 2010

El comitè d'empresa del Gran Teatre del Liceu nega que la direcció del centre els hagi anunciat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i considera que fins i tot en el panorama econòmic actual, un teatre d'òpera és totalment viable amb 46 milions d'euros de pressupost.

Per al comitè, aquesta viabilitat serà factible "sempre i quan l'ús del pressupost sigui el correcte i no depengui de decisions conjunturals". Els treballadors del Liceu -afegeix UGT en un comunicat- estan disposats a implicar-se en l'activitat del teatre i especialment en aquests temps de crisi, tot contribuint a les noves necessitats i compromisos.

Per aquesta raó, exigeix a la direcció del teatre que plantegi una alternativa al possible ERO i proposi una nova programació més econòmica i optimitzi els cossos estables del Gran Teatre del Liceu (orquestra i cors).

En relació a la possibilitat d'un ERO que podria tancar el teatre dos mesos (març i juny), els representants dels treballadors asseguren que "qualsevol de les mesures que actualment la direcció general contempla atempten contra la cultura i faciliten la destrucció progressiva d'una institució tan important, emblemàtica i arrelada al nostre país com és el Liceu ".

Lamenta el comitè d'empresa que "en cap cas es parla de la mala gestió econòmica i artística dels directius del teatre", que, segons ell, "han estat incapaços de preveure un descens anunciat d'ingressos públics, potenciar la captació de recursos privats i coordinar un pla de viabilitat ".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 josepxicot, Barcelona, 17/01/2012 - 12:05

Quan el Liceu es va fondar les despeses van
ser a càrrec de la burguessia catalana,quan
es va cremar per primer cop,aquesta classe social va pagar,ara en el segond foc,entra el
sector públic,això comporta programes de baixa
qualitat,popularitzar els actes,aquests sòn els
resultats.Dèficit.

#3.1 Terraxa, Terrassa, 17/01/2012 - 12:30

Si entra el sector públic comporta que la majoria pagui l'oci dels de dalt.
Doncs si els baixa la qualitat, que es fotin, només faltaria!!
què passa? que ens han d'apujar els impostos per a que vingui el Pavarotti?

#3.2 laila, hotmail, 17/01/2012 - 13:11

Amb diners públics es molt facil fer programacions a lo gran i que després gaudeixin uns quants. Jo no he vist mai entrades a preu popular, si no es anar als assajos.

#2 Terraxa, Terrassa, 17/01/2012 - 08:58

Sense les subvencions que va rebent per a la fundació Gran Teatre del Liceu o per espectacles concrets, ja veurem com s'ho fan.
A mi em sembla bé, així aprendran a viure del que surti de guixeta, que és com vivim molts.

#1 Pepito, bcn, 16/01/2012 - 20:36

Que le reclamen a "la Manuela de Madre" que la dejaron allí "conectada o enchufada" a cambio de pingües y remunerados favores a la era Montillesca... asín que la ugt a protestar pero "con la boca pequeña" sshhhhhhhhhhhhh