Publicitat
Cultura · 22 de Juliol de 2008. 17:13h.

La Diputació de Lleida recupera l'escriptor Joan Baptista Xuriguera

Jaume Gilabert destaca que "és uncara un escriptor desconegut"

La Diputació de Lleida recupera l'escriptor Joan Baptista Xuriguera

Imatge de la presentació del llibre

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha destacat la figura de l’escriptor lleidatà Joan Baptista Xuriguera en la presentació del llibre de poemes titulat L’Horta Daurada, de l’editorial Fonoll. Gilabert considera que Xuriguera "és encara un escriptor desconegut", tot i la seva gran riquesa literària i ha reivindicat la trajectòria i la qualitat humana del poeta.

El llibre L’Horta Daurada aplega 49 poemes de Joan Baptista Xuriguera redactats entre els anys 1946 i 1983, que no havien format part de cap dels reculls editats anteriorment. La publicació d’aquest llibre coincideix amb la celebració del centenari del naixement d'aquest poeta i vol ser un reconeixement a la figura de l’escriptor.

Durant la presentació del llibre, Gilabert ha recordat la gran vinculació que l’escriptor nascut a Menàrguens va mantenir durant tota la seva vida amb les comarques lleidatanes. El president de la Diputació ha insistit que es tracta d’un personatge molt important que mereix un reconeixement. Per aquest motiu, la Corporació ha adquirit un centenar de llibres que distribuirà a les diferents biblioteques dels municipis lleidatans. L’acte de presentació del llibre ha comptat amb la presència del responsable de l’editorial Fonoll, Josep Gelonch i del fill de l’autor, Pau Xuriguera.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat