Cultura · 5 d'Agost de 2021. 11:00h.

La directora del Canet Rock qüestiona l'estudi de Salut

Gemma Recorder: "no em sembla que les dades siguin riguroses"

La directora del Canet Rock qüestiona l'estudi de Salut

La directora del Canet Rock, Gemma Recoder, una habitual en les paelles de Carles Puigdemont; ha qüestionat en una entrevista a El món a Rac-1 l'estudi que va presentar ahir el Departament de Salut sobre l'impacte dels festivals de música en la cinquena onada de l'epidèmia. "No em sembla que les dades siguin rigoroses", ha sentenciat.

Recoder ha lamentat que Salut "ens avisa mitja hora abans que faran una roda de premsa i no ens donen les dades". En aquest sentit, ha criticat que "no vam poder discutir, ni parlar, ni comparar" i ha denunciat que les dades estan "mal explicades". "Demanaria que s'expliqués millor", ha reclamat.

També ha exposat que l'epidemiòleg Oriol Mitjà "explica que la transmissió ha estat ínfima i que són més importants els beneficis de fer un cribratge que els 800 positius, que posem en dubte, perquè la gent que va a un festival també va a un sopar o una festa..."

Gemma Recoder ha recordat que "durant el temps de l'estudi hi havia 8.000 contagis diaris a Catalunya" i ha dit que els resultats dels estudis mostres "un percentatge baixíssim". En aquest sentit, ha lamentat alguns titulars de premsa perquè, segons ella, les dades "estan molt mal interpretades".

La portaveu del Canet Rock ha defensat que "ho vam fer bé" perquè "vam seguir totes les pautes que vam treballar moltíssim amb les tres conselleries i que ens ha portat una feina increïble". A més, ha compartit "bastant" l'opinió donada pel director del Cruïlla, Jordi Herreruela, que s'ha mostrat "molt emprenyat" i "ofès" amb Salut. "No són les dades que esperàvem, no les donem com a bones perquè no són rigoroses ni vàlides", ha sentenciat.

Herreruela ha dit que "aquesta presentació fa un mal enorme al sector i, com a mínim, cal ser rigorosos". "El procés per arribar a fer aquests festivals l'hem fet conjuntament amb tres conselleries i la presentació d'ahir va ser precipitada, no van compartir les dades amb nosaltres, no ens van informar prèviament i, tal com s'han presentat les dades, s'ha donat una imatge totalment distorsionada i ens toca demanar a Salut que rectifiqui", ha reblat.

Finalment, el màxim responsable del Cruïlla, que té previst mantenir un contacte amb el conseller Josep Maria Argimon, ha posat "en dubte" tot l'estudi perquè "tot plegat és una fotografia distorsionada que no podem acceptar com a bona i que ens indigna".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#18 Ojotuerto, Calafell tab, 06/08/2021 - 14:55

La necesidad de Cash.... De taco gordo..... Es grande....mantener cuatro lujos de andar por casa en.cayalunya es muy caro .....

#17 Martín, Villadecaballos, 05/08/2021 - 20:53

Los lazis de fiesta en fiesta y de paella en paella, llueva, truene o se mueran todos... los demás.

#16 Lula, Bcn, 05/08/2021 - 15:44

Gentuza... y pronto MIR aparte ...los virus estarán prohibidos

#14 Fernando, Mataró, 05/08/2021 - 14:01

¿Y esta es catedrática en qué?

#14.1 Sergi, Bcn , 06/08/2021 - 02:36

Master en enchufismo, doctorado en amiga de...

#13 Number one covid, Barcelona, 05/08/2021 - 13:50

La professora Bacterio qüestionant Salut per falta de rigorositat en el tema dels festivals, així funciona el "paiset" a cop de pedal indepe i experimentos con gaseosa, els resultats a la vista estan