Cultura · 26 d'Abril de 2012. 10:22h.

"La Feria de Abril és cultura catalana"

Zaragoza admet que els polítics tenen "por" de criticar el Rei

"La Feria de Abril és cultura catalana"

Zaragoza, amb Alessandra Martin

El diputat del PSC, José Zaragoza, entrevistat per e-notícies, ha manifestat que la Feria de Abril també és cultura catalana i ha defensat les subvencions que rep aquest esdeveniment per part de les institucions. "Qualsevol expressió que facin catalana és cultura catalana", ha opinat.

Zaragoza ha assenyalat en aquest sentit que "no entenc per què hi ha aquestes manies de criticar subvencions, només una". "Subvencions de les administracions n'hi ha de tots els colors. Et trobes que gent que rep subvencions critica d'altres que també en reben", ha ironitzat.

El dirigent socialista també ha reconegut cobrar "4.000 euros i escaig nets al mes". "D'aquests diners hi ha una part que tu dónes com a quota col·laboradora al partit. No és que no cobrem, és que paguem", ha assenyalat. Per a Zaragoza "no és normal que el president del Govern cobri menys que el de les Corts".

D'altra banda, ha acusat el Govern de CiU de "portar una dinàmica absolutament infantil". "Si et neguen els milions de la disposició addicional tercera, com t'han de pagar l'endeutament?", s'ha preguntat el diputat, que considera Mas "independentista de dia i espanyolista de nit".

Igualment, s'ha referit a la recomanació del conseller Mena als joves d'anar a servir cafès a Londres. A criteri de Zaragoza, el titular d'Ocupació de la Generalitat "ha de reflexionar", perquè, en la mesura que ets càrrec públic, "la gent t'escolta".

Finalment ha criticat "el mal exemple" que, al seu parer, dóna la monarquia espanyola. "Haurien de reflexionar de com és possible que una institució que hauria de representar-nos a tots porti aquesta dinàmica de mals exemples per als ciutadans espanyols".

Pel que fa al suport que rep el Rei del Congrés, Zaragoza ho ha atribuït a la "por". "En aquests temps de crisi, si a més poses en qüestió la monarquia, el país pot entrar en una dinàmica molt complicada. A vegades la política ha de ser sensata i no es tracta de tenir una crisi d'Estat".

Publicitat
Publicitat

81 Comentaris

Publicitat
#53 Català, Barcelona, 30/04/2012 - 21:10

La genuina fira d'abril la d'Andalusia la varen inventar un català i un vasc residents a sevilla així que es pot considerar mig catalana .

#52 Pere, Oliva, 29/04/2012 - 02:48

Zaragoza, et demane mil disculpes, tens tota la rao de mon. La Feria de Abril es cultura catalana, la van fundar dos industrials catalans. No se el que pretenien, peró la van fundar, i mira que hi-ha despeses en l´enllumenat . Viva er peixet fregit, arsa Jozé

#51 ramon, barcelona-c, 28/04/2012 - 23:51

No tinc res en contra de l'espanyol , m'ha sigut molt util a la meva vida professional i espero ho sigui a la meva familia en el futur encara que siguem independents, l'espanyol però es d'España no de Catalunya i la "Feria de Abril" pertany a la cultura "vernácula " d'unes provincies espanyoles.

#50 ramon, barcelona-c, 28/04/2012 - 20:33

Que quelcom passi a Catalunya, la feria per exemple cosa evident , no vol dir que sigui catalana que el sr Tom Sharp escrigui a Cat no vol dir literatura catalana etc etc . Estem farts d'aquets sociates ( ho sento )que intentan diluir com sigui Catalunya , Zaragoza s.p perdet on sigui i no tornis !

#49 Robert, Castelldefels, 28/04/2012 - 18:29

Res de nou: Aquest personatge (com molts d'altres), viu bàsicament de la espanyolització i empobriment econòmic i cultural de Catalunya. ¿que farà tota aquesta gentola quan Catalunya sigui independent? ¿s'exiliaran?