Publicitat
Cultura · 28 d'Octubre de 2010. 20:11h.

La fi de la llibreria més emblemàtica dels Països Catalans

La liquidació de L'Arc de Berà obliga al tancament de la llibreria Ona

La fi de la llibreria més emblemàtica dels Països Catalans

La llibreria Ona, en una foto d'arxiu

El tancament de la llibreria Ona és una de les conseqüències de la liquidació de L'Arc de Berà, segons ha indicat la direcció de la distribuïdora en un comunicat. Davant la impossibilitat de mantenir el concurs de creditors i haver de tancar l'Arc de Berà, la llibreria Ona ha seguit el mateix camí perquè "en el moment que els seus antics accionistes van renunciar als seus drets, L’Arc de Berà se’n va fer càrrec com a una secció més de la seva estructura, per tal de salvar un establiment emblemàtic amb què ja estava vinculada des de feia anys i per a oferir un punt d’exposició dels seus fons als editors d’arreu dels Països Catalans".

La direcció de la distribuïdora ha afegit que "L'Arc de Berà va passar a assumir les pèrdues que generava la llibreria, especialitzada exclusivament en publicacions en llengua catalana, sense ajut institucional, força limitada d’espai i situada en un punt poc comercial. I en qualsevol cas, en plegar L’Arc no hi havia altre remei que tancar la llibreria Ona".

La distribuïdora de llibres en català pensa fer front als seus creditos amb la venda del local situat a la Gran Via de les Corts Catalanes (Barcelona), valorat en 3 milions d'euros, malgrat haver l'afectació d'un aval de poc més de 400.000 euros.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 por mí como si venden patatas en lugar de libros, bcn, 29/10/2010 - 22:08

me parece que la libreria Europa tampoco tiene ayudas institucionales, y ahí está sin cerrar, sin respaldo, etc. que cierre una librería no es asunto cultural sino empresarial, de internet te bajas lo que quieres y hasta cuelgas tú si quieres

#9 LUIS, barcelona, 29/10/2010 - 16:57

DIU:
la llibreria, especialitzada exclusivament en publicacions en llengua catalana, sense ajut institucional,
¿sense subvencións?
¿Estàvau de conya, o alegres de massa vi?
¿pensaveu que a Catalunya es tornarien boxos per els llibres en catalá?
!Subvencións ja!

#8 Fran, Llinars, 29/10/2010 - 13:55

Aquestes coletillas fan pudor a fatxa. Que passa, q a Valelncia o Mallorca o n´hi han llibreries emblematiques a les seves respectives ciutats? Feu servir un llenguatge d´allo fastigos.

#7 Malafuente, Valencia, 29/10/2010 - 12:36

¿Paises? jajajajajaja, que cachondos

#6 Antoni, Vilanova i la Geltrú, 29/10/2010 - 10:56

Mai entendré l'espanyols que s'alegra de l'extermini de la nostra llengua. Malgrat tots els problemes que el castellà ha suposat pel català, jo, si demà desaparegués, ploraria de desesperació. Quina mena de cor cruel tenen aquesta gent? La mort d'una llengua és una tragèdia. Insensibles!