Publicitat
Cultura · 26 d'Agost de 2017. 12:42h.

La Generalitat descarta "controlar" les mesquites

El director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, aposta per "cooperar"

La Generalitat descarta "controlar" les mesquites

El director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, al centre de la imatge, durant la inauguració d'una mesquita a Ripoll

El director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, ha reconegut que no tenen un registre propi de comunitats religioses i, en una entrevista a El Punt-Avui, ha descartat "controlar" les mesquites i altres centres de culte d'altres religions.

Vendrell ha explicat que "tenim un Mapa de les Religions, que té dues parts, una de pública i una de protegida, que és una eina de treball per al Govern", però ha rebutjat utilitzar aquesta eina per "exercir control". Control no és la paraula adequada", ha dit l'alt càrrec del Govern, que ha indicat que "el nostre sistema jurídic es fonamenta en la llibertat religiosa i per tant el control no hi té cabuda".

També ha remarcat que "l'autonomia de totes les comunitats religioses és absoluta" i ha afegit que "als governs no ens correspon controlar la seva activitat". "I evidentment la missió d'Afers Socials no és controlar sinó cooperar", ha sentenciat.

Enric Vendrell ha recordat que a Catalunya hi ha "fins a tretze confessions religioses diferents" i ha defensat que cal "molta pedagogia per donar a conèixer tota aquesta gran diversitat, perquè el que menys ajuda a conviure en pau és la ignorància, que genera prejudicis i por".

Finalment, ha assenyalat que “és en aquesta línia que hem editat una sèrie de guies per als àmbits educatiu, hospitalari i penitenciari. El que cal és normalitzar la diversitat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 DARDO 121, BARCELONA, 28/08/2017 - 22:00

Es que no quieren molestar a amigos y colaboradores

¿Por eso, quiza, no puesieron defensas en Las Ramblas?

¿Donde estaban los manteros habituales? ¿Les aviso alguien de que ese dia habia agua?

#11 Extraterrestre, Barataria Catadisney, 26/08/2017 - 20:22

Que tonteria vigilar las mezquitas !!! Que tonteria vigilar a lo imanes !!! Que tonteria el atentado !!!
Lo han vanalizado a niveles de suicidio.
Desgraciadamente hasta el proximo....... wellcome muslims regugees !!! la ANC no te por ....dels musulmans ni radicalizats ni dels mils de traficants que viuen a casa nostra, nostra?

#10 pilar, barna, 26/08/2017 - 17:50

En la mayoria de paises del magreb lo hacen . En Marruecos, sin ir más lejos, controlan las mezquitas y el mensaje que de ellas sale. No hace mucho, una política argelina que nos visitó se quedó estupefacta del nulo seguimiento que hacíamos a imames y mezquitas.
Que nuestros políticos se quiten los complejos.

#9 Alejandro, Barcelona, 26/08/2017 - 15:51

¡¡Increíble la irresponsabilidad de estos ganapanes que tenemos por políticos.!! No hay forma de que aprendan de sus errores. Tal vez cuando maten a alguien de los suyos, decidan controlar o cerrar las mezquitas.

#8 egarense, Terrassa, 26/08/2017 - 15:17

ESTO ES FALSO ¡¡¡ LA GENERALITAT CONTROLA EL INDEPENDENTISMO EN LAS MEZQUITAS