Publicitat
Cultura · 2 de Novembre de 2016. 14:12h.

La Generalitat es resisteix a lliurar les obres d'art de Sixena

Munté diu que "hem de respectar i complir la legalitat catalana"

La Generalitat es resisteix a lliurar les obres d'art de Sixena

Santi Vila, amb el director del MNAC, en una foto d'arxiu

La Generalitat es resisteix a lliurar les obres de Sixena després que la titular del Jutjat de Primera Instància 2 d'Osca hagi ordenat l'execució provisional de la sentència que obliga al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) a tornar les pintures murals.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha manifestat que "no hem rebut oficialment aquesta resolució", però ha remarcat que "esgotarem totes les vies legals" perquè es tracta d'una execució provisional, que ha qualificat de "nou despropòsit".

Munté ha dit que "el Govern té la ferma voluntat de donar compliment a la legalitat catalana". "En aquest cas a les lleis que tenen a veure amb el patrimoni dels objectes i obres d'art", ha afegit durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

La portaveu del Govern ha exposat que "explorarem i estudiarem quines accions es poden formular per mantenir l'objecte d'aquest litigi" i ha insistit que "hem de respectar i complir la legalitat catalana".

La magistrada insta la institució museística catalana a informar en un termini de vint dies sobre el procediment previst per desmuntar les pintures exposades, en quines condicions es procedirà a traslladar-les i el nom dels tècnics responsables del procés.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 Sandro, Valencia, 02/11/2016 - 22:24

Catalunya ens roba!!!

#10 Jax el boletaire, Vic , 02/11/2016 - 21:52

Las obras son de Aragon.
Devolvedlas que estais llenos de ROMANSOS y la situacion es de SECUESTRO.

#9 Pepón, Bcn (España), 02/11/2016 - 17:23

No existe la legalidad catalana como no existe la legalidad gallega, ni valenciana ni murciana

#8 joan, manresa, 02/11/2016 - 16:34

El Casal,16,30 h.--No entenem rés..., o potser sí..??.Només las obres a CAT...??? I las obras d'art escampades per molts museus del Estat que pertanyen al Aragó...??? Be, de pertanyer, tambe en podríem parlar un munt..,tot plegat..,pentinar el gat....

#8.1 Comenio, Zaragoza, 02/11/2016 - 22:49

Tengo una noticia, Joan: hay muchas obras originarias de Aragón que están en museos de Catalunya y que no se reclaman. http://inde.zaragozame.com/201 6/07/14/carta-abierta-a-albert -velasco-conservador-del-museu -de-lleida/

#7 Jacinto, Barcelona, 02/11/2016 - 16:01

Suposo que amb els papers de Salamanca, també van complir amb la legalitat catalana.
Van començar poquet a poquet però, ara ja es descarat el maneig que fan de les lleis, depèn dels interessos partidistes s'acaten unes o altres. El perill d'aquestes accions, es que un dia us esclataran als morros.