Publicitat
Cultura · 8 de Febrer de 2020. 16:15h.

La Generalitat presenta el "primer santuari paleolític català"

La consellera de Cultura fa pública la descoberta amb un llaç groc

La Generalitat presenta el "primer santuari paleolític català"

La directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar, ha compartit al seu compte de Twitter imatges de la roda de premsa d'aquest divendres on es va fer pública la descoberta de pintures rupestres en una cova de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). "Primer santuari paleolític català amb art rupestre parietal figuratiu i abstracte", celebra.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, va anunciar que portarà al Govern la proposta de declaració d'aquesta "catedral d'art rupestre" com a bé cultural d'interès nacional (BCIN). L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal; el director de l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Robert Sala, i el director del projecte de recerca sobre la Cova de la Font Major i autor de la troballa, Josep Maria Vergès, van comparéixer amb Vilallonga en una taula amb el llaç groc.

Vidal, per la seva banda, va assegurar que l'ajuntament farà "tots els esforços perquè tothom pugui tenir accés a una troballa que posa l'Espluga de Francolí al mapa de la història de Catalunya".

Vergés, autor de la descoberta, ha dit que aquest és "un santuari paleolític d'art rupestre compost per més d'un centenar de figures. Algunes representen animals, altres són formes. Pertanyen al període magdalenià i tenen uns 15.000 anys d'antiguitat".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#23 Luisnomeacuerdo , Cuenca, 11/02/2020 - 01:00

Seguro que aquellos trogloditas eran más inteligentes que los que están sentados en la mesa, solo hay que ver la degeneración de la uberrima raza lazi.
Si buscan bien en las cuevas en encontrarán hasta el dibujo de una urna y una foto de Pablo de tarso.
Más tontos y no nacen.

#22 Els Picapedra, BcN, 10/02/2020 - 10:59

Jajaja, cada día más locos.

#21 Toni, Tabània, 10/02/2020 - 09:55

Y luego no quieren que se les compare con los Nazis.....

#20 De Madrid, Madrid, 09/02/2020 - 20:05

Ciencia y nacionalismo......no se puede ser más paleto.....

#19 Pepe, Alacant, 09/02/2020 - 13:46

Esas pinturas no pueden ser consideradas como obra de catalanes, porque entonces ni se les ocurría que lo fueran, es arqueología encontrada en Cataluña, no la ascendencia histórica de la actual identidad política.