Publicitat
Cultura · 17 de Desembre de 2008. 15:06h.

La Generalitat vetllarà pel català a Swiss Air

Demana a la companyia que s’hi torni a utilitzar el català

La Generalitat vetllarà pel català a Swiss Air

El secretari de política lingüística, Bernat Joan, amb Carod-Rovira

La secretaria de política lingüística de la Generalitat demana en un comunicat a Swiss Air que s’hi torni a utilitzar el català i diu que
"arran de les informacions que van començar a sortir als mitjans de comunicació, i també de la queixa d’un ciutadà rebuda a la secretaria de política lingüística, sobre la carta que presumptament des del partit Unión, Progreso y Democracia s’havia adreçat a la direcció de Swiss Air per queixar-se per la presència del català en els missatges de megafonia en diferents vols de la companyia, la secretaria de política lingüística va decidir posar-se en contacte per carta amb la companyia per felicitar-la per l’ús del català, per explicar-li breument la situació sociolingüística del català i per recordar-li la normativa vigent".

"També", s'afegeix, "es van enviar cartes de felicitació a altres companyies que a la secretaria li constava que feien servir el català en les seves comunicacions. Enmig d’aquest procés, s’ha sabut que Swiss Air ha decidit suprimir el català de la megafonia dels avions. No cal dir que la secretaria de política lingüística vetllarà perquè s’hi torni a utilitzar. Alhora, la secretaria agraeix la perseverança del grup de catalans residents a Zuric que ha denunciat la nova situació, que permet a la Secretaria prendre les mesures pertinents".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pere, setcases, 12/01/2009 - 15:38

La generalitat pondrá en todos los vuelos de swiss air unos patriotas (familia de Carod) que escondidos entre el pasaje velen porque se hable catalan en los vuelos y de paso ver las cuentas de carod en suiza.

#11 Carod destruye empleo en Cataluña, barcelona, 20/12/2008 - 13:06

Mira aquí sí que está Carod Rovira....je je je defendiendo a los trabajadores que pierden sus puestos de trabajo no está.....je je je ......

#10 Mario Kesselring, zurich, 18/12/2008 - 11:50

Jo travaillo am la companyia swiss international airlines come cap da cabina. Als meus vols a barcelona e fet sempre als anonces am catala, castella, ingles i aleman i o continuare fen. Aixo numes te que veure am al respecta al consumidor i res mes.

#9 Carles, BCN, 17/12/2008 - 23:07

Es extrany que amb aquest afer no hi estiguI en Saura, perque : EN TOTS ELS MERDERS EN SAURA HI HA DE SER

#8 lluis, tortosa, 17/12/2008 - 23:05

El kropofag amolla "Jua,jua,jua" el 90% dels missatges, es pensa que aixi fa rabiar algu, pobrisso.