Cultura · 31 de Maig de 2013. 14:38h.

La independència explicada als infants

Un llibre defineix conceptes com "espoli fiscal" i demana als pares educar nens "proactius" per l'Estat propi

La independència explicada als infants

Imatge del llibre

El llibre 'In-inde-independència' (Cossetània Edicions) busca explicar "el procés de Catalunya als infants". Escrit per Míriam Culleré i Roger Roig, i amb il·lustracions de Lluís Albert Arrufat, el llibre està prologat per la presidenta de l'ACN, Carme Forcadell, que considera que "els infants han de conèixer els anhels d'independència del nostre poble" atès que "són el futur".

Tracta la història de l'Arnau, un nen que inicialment no vol l'Estat propi però que esdevé independentista a través de la relació amb el seu avi. Es tracta d'explicar "la Diada de l'Onze de Setembre de 2012, què va passar aquell dia, el dia que vam sortir al carrer a canviar la història".

El llibre conté un glossari on s'explica als nens què signifiquen conceptes com "Catalunya", definit com un "país europeu de la ribera mediterrània, dividit en 41 comarques, que actualment forma part de l'Estat espanyol, amb el règim de Comunitat Autònoma, però subordinat al poder superior d'un Estat central. Catalunya ha mantingut un fort vincle amb altres indrets on també es parla català i al conjunt del qual ens referim com a Països Catalans: País Valencià, Illes Balears i Catalunya Nord".

També s'explica als infants que "espoli fiscal" és "l'acte de prendre, a una persona o institució, els béns econòmics que li pertanyen". Per la seva banda, independència "equival a ser sobirà; és la forma d'autogovern d'una nació , alliberada de tota mena de dependència d'un poder exterior i, per tant, que té l'autoritat màxima sobre si mateixa".

Els autors de l'obra inclouen "una nota per a pares i educadors" en la qual s'indica que "no podem tenir els nostres infants hibernant" i s'assenyala que si "tots volem d'una independència personal, per què no, doncs, l'hauríem de voler per al nostre país, que no és sinó la suma de la voluntat de tots plegats". És per aquest motiu que s'insta pares i educadors a aconseguir que els nens siguin "proactius".

Publicitat
Publicitat

126 Comentaris

Publicitat
#77 Nomepuedocallar, Barcelona, 18/11/2014 - 20:21

Adoctrinament..... vomitiuuuuuuu......

#76 BEJOTA, bcn, 03/06/2013 - 16:53

Una consulta seria d'una inutilitat pràctica palesa
Tota mena d'enquestes contra l'independentisme

La possibilitat, que sempre ha estat només teòrica, d'un procés d?independència de Catalunya està caient amb força en els diversos fronts, segons indiquen enquestes diverses, efectuad'#75 Ibèric, Barberà del Vallès, 02/06/2013 - 08:26

Als infants, ni sexe ni violència abans del 18, si us plau.

#75.1 david, barcelona, 05/06/2013 - 09:39

kjlkjjñjñl

#74 Kropotkin, Vic, 01/06/2013 - 19:31

Somos demócratas...por eso como estamos absolutamente acojonados ante la posibilidad que una consulta democrática de un resultado que no nos gusta... la prohibimos...juas, juas....mejor hundidos

#74.1 Victor , Z, 02/06/2013 - 23:19

Tienes toda la razón. No permitís que los territorios de Cataluña donde ganara el NO, se quedaran como españoles. NI tampoco que la gente escoja cual de las dos lenguas oficiales quiere estudiar. Estais acojonados ante lo que podría salir.

#73 BEJOTA, BCN, 01/06/2013 - 18:50

IGUAL IGUAL QUE'N FRANQUINO:ADOCTRINANT ALS NENS...A L'ENDEMÁ D LA MORT D'EN FRANCO, NINGÚ ERA FRANQUISTA.AIXÓ MATEIX PASSARÁ AMB ELS NENS ADOCTRINATS:NO FARÁN NICAS.