Cultura · 2 de Març de 2011. 11:44h.

"La independència pot dur-nos a la decadència"

"Si el nom de Països Catalans provoca un 80% de rebuig en els valencians cal utilitzar una altra expressió"

"La independència pot dur-nos a la decadència"

Els autors del llibre

Els autors de 'La temptació independentista" (Àlvar Thomàs, Jordi Manent i Marc Arza) han sacsejat el panorama sobiranista amb un llibre políticament incorrecte en ambients independentistes.

En una entrevista amb e-notícies -a la que no va poder assistir el primer d'ells- afirmen que "la independència pot dur-nos a la decadència" malgrat que es confessen independentistes.

Despres de la seva publicació han rebut forces crítiques, fins i tot "s'ha arribat a dir que estàvem a sou dels serveis secrets espanyols", però perquè "l'independentisme està poc acostumat a rebre crítiques".

També consideren que "falta maduresa" en les formacions independentistes -els últims esdeveniments a Solidaritat sembla que els hi donen la raó- malgrat que "com a nacionalistes aspirem a que Catalunya, algun dia, sigui un estat lliure".

"Els més cridaners no han estat els que han acabat el procés", afegeixen. Al seu parer, "el nacioanlisme té un pes a la societat calana menor del que ens pensem" perquè és només "una minoria organitzada del 30%".

Els autors consideren, d'altra banda, que a les "classes dirigents" els hi ha faltat "altura política i saber gestionar bé el poder" perquè "el poder és una cosa molt seriosa". "Sobretot -continuen- saber amb quines forces comptes".

Ara estan preparant un altre llibre sobre el País Valencià, però ja alerten que "si el nom de Països Catalans provoca un rebuig en el 80% dels valencians s'ha d'utlitzar una altra expressió" i auguren que "el PP recollirà més del 50% dels vots a les properes eleccions".

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Martín Martínez Mart, Barcelona, 12/03/2011 - 22:20

Ja se que costa, però, hem d'acceptar-ho. Insisteixo, hem d'acceptar-ho: També hi ha catalans bons entre els no independentistes!. D'acord?..... I també hi ha catalans bons entre els que sent independentistes, pensen que la independència pot comportar decadència!. D'acord?

#49 Pedrito, Vnrz, 03/03/2011 - 23:05

Aveure, lo dels "paisos catalans" mos don igual, pasem olimpicament, digeuvos con vos done la gana. LO que mos molesta un poc es lo de "pais valencia" que mos imposen noms o llengues o consevol cosa si que no heu tolerem be. Aviam?

#48 pep, palma, 03/03/2011 - 13:51

vaja vaja tres indepes que tenen qualque cosa a dir i son masacrats pels talibans que no veuen mes enfora del seu nas. sou patetics, als mallorquins no ens fiqueu als "paissos catalans", aqui si que fa oi aquest nom, nomes agrada als subvencionats

#47 Joan, Manresa, 03/03/2011 - 10:55

Algu dels que parla per aquí s'ha llegit el llibre? Jo quan el vaig llegir, tot i que no hi estic d'acord amb moltes coses, em va sorpendre per algunes coses que no havia pensat mai.

#46 Diderot, Barcelona, 03/03/2011 - 00:11

Suposo que aquests dos autors viuen a cos de rei i per tant el mòmio de l'autonomia i de l' invent d'Espanya els hi va bé.
A la gent del que alguns anomenen " cinturó vermell " la dependència els hi resulta caríssima,viuen en la pèrpetua decadència espanyola.