Publicitat
Cultura · 23 d'Abril de 2012. 15:30h.

"La literatura catalana està en un gran moment"

Sebastià Alzamora creu que és "homologable a qualsevol altra literatura nacional occidental"

"La literatura catalana està en un gran moment"

Sebastià Alzamora

L'escriptor Sebastià Alzamora considera que "la literatura catalana fa molt temps que està en un gran moment" perquè "durant tot el segle XX ha viscut un moment extraordinari de qualitat, creativitat, diversitat, pluralitat i fecunditat".

En una entrevista a e-notícies, Alzamora creu que aquesta situació és "homologable a qualsevol altra literatura nacional occidental". L'escriptor ha manifestat que els catalans "no hem de tenir cap complex i hem d'estar orgullosos de la literatura que s'escriu en català en aquest moment".

Per a aquells que encara no tinguin clar quin llibre compraran aquesta diada de Sant Jordi, l'escriptor ha recomanat Barcelona cau de Valentí Puig (Proa) perquè és una novel·la "molt potent, molt dura sobre els tres últims dies de la Guerra Civil a Barcelona i sobre l'amoralitat que s'estén en una ciutat en una situació de guerra".

Sebastià Alzamora, guanyador del premi Sant Jordi 2011 amb la novel·la negra Crim de sang (Proa), és llicenciat en Filologia Catalana i col·labora com articulista en els diaris Avui i Ara. També és l'autor de les novel·les La pell i la princesa (premi Josep Pla 2005) i Nit de l'ànima (2007), entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 alan, Barcelona, 23/04/2012 - 23:51

Supongo que un recetario de las mil maneras de hacer una butifarra, en catalan será literatura 100% catalana

#3.1 Gerard, Barna, 24/04/2012 - 10:18

500.000 exemplers venuts a Alemanya del primer llibre d'en Cabré i aquí els nostres estimats troglodites no es cansen de tocar el bombo. Són pitjor que la Merkel, que ja és dir.

#2 pep, ciutat de mallorca, 23/04/2012 - 18:39

no hem de confondre, en Sebastià (mallorquí) no diu en cap moment "els catalans no hem ...", xerra de sa literatura en català, sa nostra literatura, però d'això a que digui o diguem que som catalans, hi ha un bon troç.

#2.1 Gerard, Barna, 24/04/2012 - 03:12

AIxò és el que et preocupa d'aquest tall, Pep? ja són ganes... L'important aquí és la literatura catalana. Vols dir que no tenim prou problemes amb l'ofensiva general contra la llengua de tots plegats com per barallar-nos per punts i comes?